Actualiteiten Algemene voorwaarden

Datum Wo 28 sep 2022
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem
Prijs € 299,- (Online) Excl. BTW
€ 329,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Het thema Algemene voorwaarden is in beweging en raakt vele praktijken. De wettelijke regelingen strekken zich niet alleen uit ten aanzien van Algemene voorwaarden en consumenten maar hebben ook een directe impact in b-2-b-relaties. Hoge Raad arresten geven aan dat met veel facetten rekening moet worden gehouden. Ook kunnen ontwikkelingen van de communautaire wetgever (d.i. Europa) niet worden genegeerd. Uit HR 13 september 2013 volgt wat voor spanningsveld het communautaire recht en het nationale recht samen kunnen oproepen. In die zaak stond de vraag centraal of en wanneer rechters Algemene voorwaarden ambtshalve dienen te toetsen, een onderwerp dat ook in diverse Hoge Raad arresten in 2016 centraal staat. In 2015 was het in b-2-b-relaties ook weer raak: de Hoge Raad moest twee maal ingrijpen en deed dat op een wijze die in rechtsliteratuur de nodige commotie heeft opgeroepen. Tevens is er een opinie inzake Algemene voorwaarden en het Weens koopverdrag uitgebracht die voor de praktijk belangrijke inzichten biedt. Ook het nieuwe Consumentenrecht dient voor Algemene voorwaarden in ogenschouw te worden genomen.
In 2018 is een voor de praktijk belangwekkend arrest gewezen voor het Hof van Justitie (EU), dat ook doorwerkt in de b-2-b relaties bij het gebruik van algemene voorwaarden: zeer weerbarstige – maar o zo relevante – materie!

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 329,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 299,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
28 september 202213:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Prof. Van Wechem is als adviseur contractenrecht eerst verbonden aan de VU en later aan advocatenkantoor Baker & McKenzie in Amsterdam. Tegenwoordig is hij hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit, Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch en zelfstandig adviseur. Ook verzorgt hij in het NJB de kronieken voor het vermogensrecht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Hybride

Actualiteiten Bouwrecht

Online

Verjaring, verval en verlies van rechten

Online

Wijzigen en beëindigen van overeenkomsten

Hybride

Opstellen en beoordelen van contracten

© Copyright 2022 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling