Actualiteiten Alimentatie

‘Deze cursus wordt verzorgd door mr. M. Lückers, A-G bij de Hoge Raad”

Datum Vr 16 sep 2022
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Mr. M. (Myriam) Lückers
Prijs € 280,- (Online) Excl. BTW
€ 315,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

In deze cursus wordt u bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van zowel de partneralimentatie als de kinderalimentatie. Nieuwe wetgeving zoals de Wet limitering alimentatie, in werking getreden per 1 januari 2020, en fiscale wijzigingen hebben invloed op de partneralimentatie. De afgelopen jaren zijn ook weer belangrijke uitspraken van de Hoge Raad op dit terrein verschenen, denk maar aan HR 1 november 2019 (ECLI:NL:HR:2019:1689) waarin antwoord wordt gegeven op de prejudiciële vragen m.b.t. een niet-wijzigingsbeding bij kinderalimentatie. In HR 25 februari 2022 gaat de Hoge Raad in op de vaststelling van alimentatie bij de ondernemer. Ook stelplicht en bewijslast in alimentatiezaken zijn onderwerp van discussie.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 315,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 280,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
16 september 202213:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. M. (Myriam) Lückers

Mr. M. (Myriam) Lückers

Mr. Myriam Lückers is sinds 1 januari 2018 advocaat-generaal bij de Hoge Raad.

Zij begon haar carrière als onderzoeker Familie- en jeugdrecht bij de Katholieke Universiteit Brabant, alvorens in 1990 de overstap te maken naar de Rijksuniversiteit Leiden. Als universitair docent Personen-, familie- en jeugdrecht promoveerde zij aldaar op de dissertatie ‘EVRM, minderjarigheid en ouderlijk gezag: A whole code of juvenile law’.

In 1995 werd Myriam Lückers benoemd tot rechter bij de rechtbank Rotterdam. Vóór haar benoeming tot advocaat-generaal was zij achtereenvolgens raadsheer en vicepresident/senior raadsheer bij het gerechtshof Den Haag. Zij is in de feitelijke instanties werkzaam geweest op het terrein van het strafrecht en het personen- en familierecht.

Myriam vervult naast haar ambt bij de Hoge Raad verschillende nevenfuncties. Zij is als redacteur onder meer verbonden aan EB, tijdschrift voor Scheidingsrecht, en Rechtsspraak Familierecht (RFR). Daarnaast verzorgt zij als docent cursussen op het gebied van alimentatie en familieprocesrecht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
4
Hybride

Familievermogensrecht Actueel

Hybride

Actualiteiten Jeugd(straf)recht en Jeugdbeschermingsrecht

Hybride

De vaststellingsovereenkomst

Hybride

De beperkte gemeenschap van goederen

© Copyright 2022 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling