Actualiteiten Intellectuele Eigendom

Datum Do 1 jun 2023
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Mr. M. (Maarten) Schut, Mr. S.C. (Sophie) van Loon, Mr. A.M. (Thijs) van Aerde
Prijs € 355,- € 305,- (Online)
€ 385,- € 335,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 335,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 17 mei 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 385,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 305,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 17 mei 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 355,- (excl. btw)

Algemene informatie

In deze halfjaarlijkse cursus geven de docenten een overzicht van recente nationale en Europese rechtspraak en regelgeving, met aandacht voor de relevantie in de praktijk.

De nadruk ligt op merkenrecht, auteurs- en naburige rechten, modellenrecht, bedrijfsgeheimen en IE-procesrecht.

Deze unieke cursus wordt verzorgd door Maarten Schut en Sophie van Loon van Kennedy Van der Laan en door Thijs van Aerde van Houthoff. Tijdens deze 4-uurs cursus zullen de docenten samen doceren gedurende de gehele cursus en de onderwerpen zo compleet mogelijk behandelen. U heeft voldoende ruimte om uw concrete vragen te stellen.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 385,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 355,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
1 juni 202313:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. M. (Maarten) Schut

Mr. M. (Maarten) Schut

Maarten Schut is partner bij de sectie Intellectueel Eigendom & Media van Kennedy Van der Laan in Amsterdam. Hij studeerde Nederlands recht en Algemene Letteren in Utrecht en deed een LLM in Cambridge. Hij begon zijn loopbaan als journalist in televisie, werd vervolgens opgeleid tot rechter, maar switchte uiteindelijk naar het beroep van advocaat. Hij werkt inmiddels meer dan 20 jaar als specialist intellectuele eigendom, met een focus op merkenrecht in de sectoren mode/technologie/media en op R&D en licenties in high-tech sectoren zoals life sciences. Maarten is zowel procesadvocaat als adviseur bij het contracteren en vormgeven van IE-strategieën. Hij doceert en publiceert regelmatig op zijn vakgebied, is redacteur van het IE vakblad BIE en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Arnhem/Leeuwarden.

Mr. S.C. (Sophie) van Loon

Mr. S.C. (Sophie) van Loon

Sophie van Loon is counsel bij de sectie Intellectueel Eigendom & Media van Kennedy Van der Laan in Amsterdam. In haar praktijk adviseert zij cliënten uit (vooral) de platform- en entertainment sector in complexe auteursrechtelijke kwesties, zoals op het gebied van collectief rechtenbeheer. Daarnaast heeft ze ruime proceservaring en is ze zeer bedreven in het opstellen en uitonderhandelen van (licentie)contracten. 

Sophie startte haar loopbaan in de wetenschap – ze promoveerde aan de Radboud Universiteit op een proefschrift over de relatie tussen Intellectueel Eigendom en Mededinging. Ze is redacteur van het blad Auteursrecht en publiceert regelmatig.  

Mr. A.M. (Thijs) van Aerde

Mr. A.M. (Thijs) van Aerde

Thijs van Aerde is gespecialiseerd in het procederen bij de Hoge Raad en vertegenwoordigt ook cliënten bij het Europese Hof van Justitie, de Nederlandse gerechtshoven en de rechtbanken. Thijs is sinds 2006 werkzaam bij Houthoff en procedeerde in meer dan 150 zaken bij de Hoge Raad en andere rechters. Hij legt zich toe op het intellectuele-eigendomsrecht, de mensenrechten en aan procesrecht gerelateerde kwesties. 

Thijs is een Geschillenbeslechter voor de World Intellectual Property Organization (WIPO). In deze hoedanigheid beslist hij domeinnaamgeschillen op grond van de geschillenregeling voor .nl-domeinnamen. 

Thijs publiceert regelmatig en geeft ook colleges over het intellectuele-eigendomsrecht en het procederen in IE-zaken. 

Thijs wordt aanbevolen in de gezaghebbende gidsen Chambers, The Legal 500, IAM Patent 1000 en WTR. 

Thijs is onder meer bestuurslid van de Vereniging Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA), Redacteur van het vakblad Auteursrecht, Lid van de Vereniging van Civiele Cassatieadvocaten (VCCA), Lid van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en Lid van de Vereniging voor Intellectuele Eigendom (VIE / AIPPI NL).

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Hybride
Vroegboekkorting

Actualiteiten Productvormgeving: internationaal auteursrecht en andere recente ontwikkelingen

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling