Actualiteiten Straf(proces)recht

“de deskundigen aan het woord”

Datum Ma 8 mei 2023
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Mr. E.J. (Ebby) Hofstee, Prof. mr. H. (Hans) de Doelder
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 329,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 329,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 20 april 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 20 april 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

Deze cursus zorgt ervoor dat u in vier uur tijd weer up tot date bent met belangrijke onderwerpen op het gebied van strafprocesrecht, materieel strafrecht en sanctierecht wat betreft rechtspraak en wetgeving. Hans de Doelder behandelt gedurende twee uur het strafprocesrecht, in het bijzonder het horen van getuigen (onder meer de post-Keskin jurisprudentie), aanhoudingsverzoeken en vormverzuimen. Daarnaast zal er aandacht zijn voor nieuwe/komende wetgeving (o.a. verplichte aanwezigheid verdachte ter terechtzitting in bepaalde gevallen) en de levenslange gevangenisstraf. Ebby Hofstee gaat gedurende twee uur in op het materieel strafrecht (de vier materiële vragen van art. 350 Sv, met een accent op het bewijsrecht, opzet/culpa en de strafuitsluitingsgronden), enige bijzondere delicten (zoals de vermogensdelicten, inclusief witwassen) en het sanctierecht, waaronder profijtontneming, schadevergoeding en de bijzondere voorwaarden.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
8 mei 202313:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. E.J. (Ebby) Hofstee

Mr. E.J. (Ebby) Hofstee

Mr. E.J. Hofstee is sinds 2009 Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden. Hij heeft gestudeerd aan de VU Amsterdam. Hij is universitair (hoofd)docent strafrecht en internationaal strafrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en VU Amsterdam. Mr. Hofstee is gepromoveerd in 1987 op TBS. Verder is hij coördinerend vicepresident en coördinerend rechter-commissaris bij de rechtbank Haarlem.

Prof. mr. H. (Hans) de Doelder

Prof. mr. H. (Hans) de Doelder

Prof. Hans de Doelder is emeritus hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam. Verder is hij plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba. Ook is hij projectleider Herziening Strafrechtelijke wetboeken in de (voorheen) de Nederlandse Antillen.

Eerder is hij onder meer officier van justitie geweest, rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Rotterdam en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s Hertogenbosch.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Hybride
Vroegboekkorting

Actualiteiten Straf(proces)recht

Hybride
Vroegboekkorting

Actualiteiten Asiel- en Vreemdelingenrecht

Hybride

Actualiteiten Strafrecht en Strafvordering

Hybride
Vroegboekkorting

Actualiteiten Asiel- en Vreemdelingenrecht

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling