Actualiteiten Vermogensrecht

Datum Wo 23 nov 2022
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre
Docent Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 329,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 329,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 23 oktober 2022. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 23 oktober 2022. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

De cursus ‘Actualiteiten Vermogensrecht’ valt uiteen in drie delen: een deel Aansprakelijkheidsrecht, een deel Verbintenissenrecht en een deel goederenrecht. Docent Edwin van Wechem bespreekt in deze delen ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie met nadruk op de ontwikkelingen in de Hoge Raad arresten. Het is immers altijd een beetje ‘eten wat de Hoge-Raad-pot schaft’. Actuele ontwikkelingen die zich afspelen vóór de cursusdatum worden altijd meegenomen. Op het gebied van het Contractenrecht zijn diverse ‘land mark arresten’ gewezen op het gebied van in gebreke stelling en verzuim alsook op het gebied van dwaling en exoneraties. Ook komt de Hoge Raad weer door met arresten over uitleg. Eveneens heeft het onderwerp ‘borgtocht‘ de aandacht van ons hoogste rechtscollege. In het Aansprakelijkheidsrecht kan men niet om de ontwikkelingen in het schadebegrotingsrecht heen.  Ook wijst de Hoge Raad richting bij begroting van zaakschade en over toepassing van de omkeringsregel. Bij het goederenrecht valt een arrest over verpandbaarheid van i.e.-rechten en een arrest over de vraag of natrekking heeft plaatsgevonden op.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
23 november 202213:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Prof. Van Wechem is als adviseur contractenrecht eerst verbonden aan de VU en later aan advocatenkantoor Baker & McKenzie in Amsterdam. Tegenwoordig is hij hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit, Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch en zelfstandig adviseur. Ook verzorgt hij in het NJB de kronieken voor het vermogensrecht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Online

Het overwinnen van onzeker causaal verband

Hybride
Vroegboekkorting

Huurrecht Update (woon- en bedrijfsruimte): recente ontwikkelingen

Hybride

Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht

Hybride
Vroegboekkorting

Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht

© Copyright 2022 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling