Tweedaagse basiscursus Erfrecht

“upgrade uw basiskennis van het Erfrecht”

Data Do 2 jun 2022 & Vr 10 jun 2022
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 12
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols
Prijs € 845,- (Online) Excl. BTW
€ 925,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

Bij het publiek leeft het erfrecht enorm. De belangen zijn groot en de familiebanden zijn anders dan voorheen. Het erfrecht is als onderdeel van het burgerlijk recht prominent aanwezig in de rechtspraak. Wilt u ook instappen op dit levendige rechtsgebied? In een tweedaagse cursus wordt u door prof. Freek Schols ingewijd in de geheimen van Boek 4 van het Burgerlijk Wetboek en aanverwante wetten. Er wordt een gedegen fundament gelegd voor uw erfrechtpraktijk.

Belangrijke thema’s zijn:

–              Saisine, schulden van de nalatenschap

–              Versterferfrecht (o.m. de wettelijke verdeling)

–              Testamentair erfrecht (o.m. testamentvarianten)

–              Dwingendrechtelijke aanspraken (legitieme en andere wettelijke rechten e.d.)

–              Gemeenschap en verdeling

–              Executele en testamentair bewind

–              Boedelafwikkeling

–              Overgangsrecht

Deze thema’s komen aan bod door de bril van de erfrechtelijke praktijk van alledag.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 925,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie. Lunch en snacks zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 845,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
2 juni 202209:30 - 16:45 uur
10 juni 202209:30 - 16:45 uur

Programma volgt nog

Docenten

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot 1 november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit. Daarnaast is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate planning. Tot 2004 was hij werkzaam in de notariële praktijk. Hij is onder meer hoofdredacteur van het (losbladige) Handboek Estate Planning, co-auteur van het Handboek Erfrecht en hoofdredacteur van het Tijdschrift Erfrecht. Ook is hij vaste medewerker voor het WPNR en redacteur van EstateTip Review. Hij is, onder meer, hoofddocent van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (Familievermogensrecht) en de beroepsopleiding tot estate planner (EPN). In december 2005 promoveerde hij tot doctor in de Rechtsgeleerdheid op de dissertatie getiteld ‘Quasi-erfrecht met bindende elementen’. Freek Schols adviseert, publiceert en geeft lezingen en voordrachten op diverse rechtsgebieden.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

12
Hybride

De beperkte gemeenschap van goederen

Hybride

De vaststellingsovereenkomst

Hybride

Verdelen en verrekenen bij echtscheiding

Hybride

Actualiteiten Kinder- en Partneralimentatie & Gezag en Omgang

© Copyright 2022 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling