Intellectueel eigendomsrecht in Europees perspectief

“Prof. Willem Hoyng wordt beschouwd als een autoriteit om het terrein van het Octrooirecht” / Mr. Laura Fresco wordt gezien als een van de betere IP advocaten”

Datum Di 8 nov 2022
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Prof. Mr.  W.A. (Willem) Hoyng, Mr. L.E. (Laura) Fresco
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 329,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 329,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 15 oktober 2022. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 15 oktober 2022. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

Deze cursus bespreekt de laatste ontwikkelingen in Europa op het gebied van de Industriële eigendom welke ook grote relevantie hebben voor Nederland.

Mr. L.E. (Laura) Fresco zal ingaan op de ontwikkelingen op het gebied van het Merkenrecht , Modellenrecht en Auteursrecht met speciale aandacht voor recente beslissingen van het Hof van Justitie en de Hoge Raad.

Prof. Mr.  W.A. (Willem) Hoyng zal stilstaan bij de ontwikkelingen op het gebied van het Octrooirecht en met name het nieuwe Unitary Patent (UP) en het Unified Patent Court (UPC) welke van start gaan eind 2022, begin 2023.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
8 november 202213:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. Mr.  W.A. (Willem) Hoyng

Prof. Mr.  W.A. (Willem) Hoyng

Prof. Willem Hoyng, advocaat partner, is één van de oprichters van advocatenkantoor Hoyng Rokh Monegier. De praktijk van Willem Hoyng bestaat voornamelijk uit het procederen op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht. Hij treedt op voor alle nationale rechtbanken (rechtbanken, gerechtshoven, de Hoge Raad), en procedeert voor het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ-EU) en het Europees Octrooibureau (EOB).

Professor Hoyng maakt deel uit van een selecte groep advocaten die zijn toegelaten tot de balie van de Hoge Raad.

Professor Hoyng is ook betrokken bij het adviseren over Europese octrooistrategieën en het coördineren en voeren van Europese octrooiprocedures. Hij is adviseur van vele innovatieve Nederlandse en buitenlandse multinationals, waaronder farmaceutische en biotechnologische bedrijven.

Hij is lid van de Expert Group die de Rules of Proceedings van het toekomstige Unified Patent Court (UPC) heeft opgesteld, lid van de Expert Group die standaard documenten opstelt voor Orders en Decisions in de UPC en is voorzitter van de Advisory Board van de UPC. Ook adviseert hij het Ministerie van Economische Zaken over UPC-aangelegenheden.Professor Hoyng doceert sinds 1988 Intellectueel Eigendomsrecht aan de Universiteit van Tilburg.

Mr. L.E. (Laura) Fresco

Mr. L.E. (Laura) Fresco

Laura Fresco is advocaat partner bij advocatenkantoor Hoyng Rokh Monegier. Laura’s praktijk omvat alle gebieden van het intellectuele eigendomsrecht, met een specifieke focus op merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht, reclamerecht en mediarecht. Grensoverschrijdende (inbreuk)procedures zijn haar specialisme, maar zij is ook een ervaren onderhandelaar en zet graag met haar cliënten de strategie uit om tot de beste uitkomst te komen. Ook treedt Laura regelmatig op in oppositie- en nietigheidsprocedures voor de European Union Intellectual Property Office en staat zij haar cliënten bij met douanemaatregelen en anti-counterfeit programma’s. Laura was jaren werkzaam in de IE- en ondernemingsrechtelijke procespraktijk op Curaçao, in Italië en in Nederland voordat zij in 2011 bij Hoyng Rokh Monegier kwam. Zij treedt regelmatig op als docent en spreker op universiteiten en internationale congressen.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Online

WWFT, AVG en het nieuwe UBO-register: toepassing in de praktijk

Hybride

Bestuurders- en concernaansprakelijkheid

Online
Vroegboekkorting

Technieken van schadeberekening

Online

Het overwinnen van onzeker causaal verband

© Copyright 2022 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling