Masterclass adviseren, doorbreken en maken van huwelijkse voorwaarden

Datum Vr 5 apr 2024
Tijd 09:00 - 12:15u
PO/PE Punten 3
Locatie Online
Docent Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols
Prijs € 245,- € 220,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 220,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 22 maart 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 245,- (excl. btw)

Algemene informatie

Waarom huwelijkse voorwaarden? Ter bescherming tegen crediteuren, of ter bescherming tegen het scheidingsgevaar dan wel om redenen van estate planning? De vraag is vervolgens of de opzet werkt op het moment suprême. Of kunnen exen, crediteuren dan wel de fiscus de huwelijkse voorwaarden geheel dan wel gedeeltelijk doorbreken? Is er antwoord op deze vragen dan kan eveneens de vraag beantwoorden hoe de huwelijksvermogensrechtelijke opzet versterkt kan worden. Prof. Freek Schols bespreekt in deze cursus met u de ‘state of the art’ wat betreft het adviseren, doorbreken en maken van huwelijkse voorwaarden. Er is ruimte voor discussie en het inbrengen van vragen vanuit uw eigen praktijk.

Programma

DatumTijd
5 april 202409:00 - 12:15 uur

Cursustijd is inclusief 15 minuten pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot 1 november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit. Daarnaast is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate planning. Tot 2004 was hij werkzaam in de notariële praktijk. Hij is onder meer hoofdredacteur van het (losbladige) Handboek Estate Planning, co-auteur van het Handboek Erfrecht en hoofdredacteur van het Tijdschrift Erfrecht. Ook is hij vaste medewerker voor het WPNR en redacteur van EstateTip Review. Hij is, onder meer, hoofddocent van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (Familievermogensrecht) en de beroepsopleiding tot estate planner (EPN). In december 2005 promoveerde hij tot doctor in de Rechtsgeleerdheid op de dissertatie getiteld ‘Quasi-erfrecht met bindende elementen’. Freek Schols adviseert, publiceert en geeft lezingen en voordrachten op diverse rechtsgebieden.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

3
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten verdelen en verrekenen bij echtscheiding

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass ‘Rondom de patchworkfamily’

Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Erfrecht

Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten familievermogensrecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling