Materiële en processuele ontwikkelingen inzake getuigenverhoren in strafzaken

“een unieke cursus van een unieke docent”

Datum Di 8 nov 2022
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. mr dr. G.G.J.A. (Geert-Jan Alexander) Knoops
Prijs € 264,- (Online) Excl. BTW
€ 294,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

Deze cursus beoogt inzicht te geven in de recente materiële en processuele ontwikkelingen omtrent het recht van de verdediging om potentieel belastende getuigen te kunnen ondervragen en de implicaties daarvan voor de strafrechtspraktijk. Met name gelet op de recente rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) op dit punt (Keskin versus Nederland, 19 januari 2021) en de daarop gebaseerde gewijzigde rechtspraak van de Hoge Raad op dit terrein zullen de effecten hiervan voor de strafrechtsadvocatuur de revue passeren. De cursus zal niet alleen deze rechtspraak in kaart brengen, maar ook concrete handvaten bieden hoe de verdediging zoal materieel als processueel met getuigenverzoeken zou kunnen omgaan.

Deze cursus komt in aanmerking voor 4 PO NOvA. De laatste half van de cursus is gereserveerd voor uw specifieke vragen aan de docent.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 294,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 264,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
8 november 202213:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr dr. G.G.J.A. (Geert-Jan Alexander) Knoops

Prof. mr dr. G.G.J.A. (Geert-Jan Alexander) Knoops

Geert-Jan Alexander Knoops werd in 1987 beëdigd als advocaat en treedt naast zijn functie bij Knoops’ advocaten op als lead counsel voor het Internationaal Strafhof in Den Haag (waaronder in de zaak The Prosecutor v. Charles Blé Goudé). Daarnaast is hij als bijzonder hoogleraar politiek van het internationaal recht verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en is hij visiting professor internationaal strafrecht aan Shandong University (Jinan, China). Hij is tevens vice president van het European Innocence Network. Als advocaat treedt Geert-Jan Alexander Knoops ook op in herzienings-procedures en in zaken voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. In het verleden trad hij op voor het Joegoslavië Tribunaal (ICTY), het Rwanda Tribunaal (ICTR) en het Speciale Tribunaal voor Sierra Leone. Hij is tevens toegelaten tot de lijst van advocaten die optreden voor het Cambodja-tribunaal in Pnom Penh.
Van zijn hand verschenen diverse rechtswetenschappelijke publicaties.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Hybride

Actualiteiten Strafrecht en Strafvordering

© Copyright 2022 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling