Vereenvoudiging en modernisering bewijsrecht

“nieuwe wetgeving op komst”

Datum Do 30 nov 2023
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 329,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 329,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 9 november 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 9 november 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

Uitgangspunt is dat de rechter na de mondelinge behandeling uitspraak kan doen. Daarvoor dient hij op dat moment wel over zoveel mogelijk informatie en bewijs te beschikken. De verzameling van informatie en bewijs dient door partijen dus zoveel mogelijk voorafgaande aan de procedure c.q. de mondelinge behandeling plaats te vinden. Dat is een belangrijk onderdeel van het aanhangige wetsvoorstel (35 498). Ook het conservatoir bewijsbeslag en proces-verbaal van constatering door gerechtsdeurwaarder worden in de wet opgenomen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– doel en middelen, actuele stand van zaken, inwerkingtreding en overgangsrecht
– bewijsverrichtingen voorafgaande aan de procedure (concentratie van voorlopige bewijsverrichtingen inclusief het nieuwe inzagerecht; conservatoir bewijsbeslag in niet IE-zaken; proces-verbaal van constatering; pre processuele comparitie)
– bewijsverrichtingen tijdens de procedure (wel: regiezitting, art. 19 Rv-brief, waarheidsplicht en bewijsopdracht, maar niet meer voorlopige bewijsverrichtingen). – partijen: rechten, (pre processuele) plichten en eventuele sancties
– rechter: regierol, gevolgtrekkingen, professionele standaarden

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

 

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

 

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
30 november 202313:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Na een start als juridisch medewerker op het kantoor van een gerechtsdeurwaarder werkt mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen (senior raadsheer Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch) sinds 1985 in de rechterlijke macht. Na het doorlopen van de Raio-opleiding in Arnhem en Nijmegen, werkte hij vanaf 1991 bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch. Vanaf 2001 is hij werkzaam bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1984 juridisch onderwijs. Aanvankelijk betrof dit diverse rechtsgebieden. Daarna kwam de focus te liggen op het burgerlijk recht en vanaf 2001 beperkt hij zich tot het burgerlijk procesrecht. Op dat terrein verzorgt hij thans een breed scala aan cursussen. Op grond van zijn ervaring op de ‘werkvloer’ weet hij daarbij de theorie op een onderhoudende manier in verbinding te brengen met de praktijk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Bestuurders- en concernaansprakelijkheid

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Executie- en beslagrecht

Fysiek + Online

Actualiteiten Insolventierecht

Online

Wijzigen en beëindigen van overeenkomsten

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling