Aansprakelijkheid van Toezichthouders bij vennootschappen, verenigingen en stichtingen 

Datum Di 15 nov 2022
Tijd 12:00 - 15:15u
PO/PE Punten 3
Locatie Online
Docent Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
Prijs € 299,- € 249,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 249,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 15 oktober 2022. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 299,- (excl. btw)

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

In deze cursus wordt breed ingegaan op het aansprakelijkheidsprofiel van toezichthouders bij alle denkbare rechtspersonen. In dit kader zal aandacht aan tal van onderwerpen worden gegeven, zoals de naamgeving van het toezichthoudend orgaan, het richtsnoer voor het handelen en nalaten van toezichthouders, toezichthouders en tegenstrijdige belangen, aansprakelijkheid van commissarissen in vergelijking met die van niet-uitvoerend bestuurders met een puur toezichthoudende taak in een monistisch bestuursmodel en nog veel meer.

Programma

DatumTijd
15 november 202212:00 - 15:15 uur

Cursustijd is inclusief kwartier pauze.

Docenten

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Schwarz is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam en daarnaast als hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Hij is mede-oprichter en wetenschappelijk directeur van het Maastrichts Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). Voorts is hij als redacteur verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften en boekenreeksen. Prof. Schwarz publiceert over diverse onderwerpen, met name op het gebied van het rechtspersonen- en ondernemingsrecht. Hij is actief als adviseur, arbiter en toezichthouder en is partner bij Baker Tilly Berk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

3
Hybride

Actualiteiten Ondernemingsrecht

Online
Vroegboekkorting

Ongunstig tussenvonnis: wat nu?

Hybride

Onrechtmatige daad in het ondernemingsrecht

Hybride
Vroegboekkorting

Actualiteiten Mededingingsrecht

© Copyright 2022 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling