Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer u terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site u het meest interessant en nuttig vindt.
Maak kennis met ons grote team van ervaren en professionele docenten. Onze docenten trainen en inspireren u met hun kennis, ervaring, deskundigheid en didactische kwaliteiten en bieden u alle handvatten die u nodig heeft om uw rol als advocaat of ander juridisch professional succesvol te vervullen. Zo bent u goed voorbereid op huidige en toekomstige uitdagingen in uw vakgebied. Onze pool van docenten wordt continue aangevuld met nieuwe gerenommeerde docenten.
Hoe onze docenten bijdragen aan uw ontwikkeling
Onze docenten vormen de kern van onze cursussen en opleidingen. Het team van docenten bestaat uit gerenommeerde experts uit onder andere de praktijk, wetenschap, overheid en rechterlijke macht met jarenlange ervaring binnen hun vakgebied. Vaak zijn onze docenten actief in meerdere disciplines, bijvoorbeeld in de praktijk en tegelijkertijd in de rechterlijke macht of in de wetenschap. Door tijdens de cursussen hun eigen ervaringen en expertises te delen uit hun vakgebied, kan de theorie direct worden toepast in de praktijk.
Een multidisciplinaire methode
Iedere cursus wordt zo veel mogelijk verzorgd door verschillende docenten uit verschillende praktijken en disciplines zodat de onderwerpen vanuit meerdere invalshoeken behandeld en begrepen kunnen worden. Hierdoor krijgen onze cursisten een bredere blik op het cursusonderwerp en kunnen zij wat ze geleerd hebben optimaal toepassen in de dagelijkse praktijk. Dit is een bewezen methode die door ons de multidisciplinaire leermethode wordt genoemd.
mr. dr. V. (Valérie) Tweehuysen
mr. dr. V. (Valérie) Tweehuysen
Valérie Tweehuysen is universitair hoofddocent Burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit en publiceert en doceert regelmatig op het gebied van het goederenrecht. Zij is onder meer redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht (NTBR) en redacteur Sdu commentaar Vermogensrecht.
Mr. M.R. (Maarten) Rijks
Mr. M.R. (Maarten) Rijks
Maarten is partner in het Intellectueel Eigendomsrecht team van Taylor Wessing en geeft leiding aan het Trademarks, Copyrights en Designs team in de Benelux.
Cliënten omschrijven Maarten als een proactieve trusted advisor die praktisch toepasbaar advies geeft met oog voor de commerciële belangen van de cliënt. Hij heeft veel ervaring op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht en is gespecialiseerd in het merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht, slaafse nabootsing en zaken die daarmee verband houden, zoals over aansprakelijkheid van tussenpersonen, e-commerce en reclamerecht.
Maarten is een ervaren procesadvocaat en vertegenwoordigt cliënten op regelmatige basis in procedures bij de Nederlandse rechter, het BBIE, EUIPO, Benelux Gerechtshof en tot aan he Europese Hof van Justitie.
Maarten heeft onder meer Van Haren bijgestaan in de bekende procedure tegen Louboutin en staat Van Haren momenteel bij in de procedure tegen Airwair over de vormgeving en de merkrechten van Airwair ten aanzien van de Dr. Martens schoenen.
Prof. dr. M.J. (Jeroen) van den Hoven
Prof. dr. M.J. (Jeroen) van den Hoven
Jeroen van den Hoven is universiteitshoogleraar Ethiek en Techniek aan de TU Delft. Momenteel is hij wetenschappelijk directeur van het Delft Digital Ethics Centre. In 2025 is dit centrum door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aangewezen als officieel WHO Collaborating Ethics Centre.
Hij is vast lid van de European Group on Ethics (EGE), het ethisch adviesorgaan van de voorzitter van de Europese Commissie. Daarnaast is hij tevens vast lid van de Ethics and AI Expert Group van de WHO. Hij adviseert verschillende onderdelen van de Nederlandse overheid op het gebied van digitale ethiek. In 2023 werd hij door het Ministerie van Buitenlandse Zaken benoemd tot lid van de Global Commission on the Responsible AI in the Military Domain.
Van 2019 tot 2023 was Jeroen van den Hoven lid van de Raad van Advies van de Nederlandse Orde van Advocaten, met als aandachtsgebied ethiek.
Jeroen van hen Hoven is hoofdredacteur van het internationale tijdschrift Ethics and Information Technology. Daarnaast publiceerde hij onder meer de boeken Designing in Ethics en Evil Online.
Jeroen verzorgt de officiële opening van het congres en levert daarnaast een inhoudelijke bijdrage aan de sessie ‘Responsible AI’ met zijn lezing over ethiek en verantwoordelijkheid.

mr. B.J. (Bruno) Tideman
mr. B.J. (Bruno) Tideman
Bruno Tideman is al meer dan zijn halve leven advocaat. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, insolventierecht, vastgoed en conflictcommunicatie. Hij wordt regelmatig aangesteld als curator in grote of complexe faillissementen en als tijdelijk bestuurder of beheerder van aandelen in zaken van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Hij is daarnaast rechter-plaatsvervanger bij team insolventies van Rechtbank Rotterdam. Bruno publiceert met enige regelmaat in vaktijdschriften als TvI en FIP en als annotator van de JOR.
Mr. C. (Charlotte) Garnitsch
Mr. C. (Charlotte) Garnitsch
Charlotte is partner in het Intellectueel Eigendomsrecht team van Taylor Wessing. Zij is een ervaren procesadvocaat met een sterke focus op octrooien en industriële vormgeving. Daarnaast is zij een expert in zowel grensoverschrijdende rechtsmacht aspecten, als schadevergoeding in IE-zaken.
Charlotte vertegenwoordigt en adviseert zowel nationale als internationale bedrijven in IE-zaken op het gebied van onder meer werktuigbouwkunde, retail (product vormgeving) en farma. Charlotte heeft een sterk analytisch denkvermogen, wat zeer van pas komt bij het uitzetten van (internationale) proces-strategieën.
Charlotte is co-auteur van het boek “De Handhavingsrichtlijn: handhaving van IE-rechten in Nederland”.
Momenteel vertegenwoordigt zij Kwantum in de procedure tegen Vitra die thans voorligt bij de Hoge Raad.
Prof. mr. F.J. (Frederik) Zuiderveen Borgesius
Prof. mr. F.J. (Frederik) Zuiderveen Borgesius
Frederik Zuiderveen Borgesius is hoogleraar ICT en recht aan de Radboud Universiteit. Hij is verbonden aan het iHub, het interdisciplinaire onderzoekscentrum voor digitalisering en samenleving.
Zijn onderzoek richt zich met name op mensenrechten, zoals het recht op privacy, de bescherming van persoonsgegevens en het recht op non-discriminatie, in de context van nieuwe technologieën. Hij verrijkt juridisch onderzoek vaak met inzichten uit andere disciplines.
Frederik is lid van het Meijers Comité, een onafhankelijke groep van experts op het gebied van Europees recht. Daarnaast is hij lid van de redactieraad van de European Data Protection Law Review, het Privacy Studies Journal, en van de Nederlandse tijdschriften Computerrecht en het Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten (het tijdschrift van de Nederlandse afdeling van de International Commission of Jurists).
Hij adviseert regelmatig beleidsmakers en heeft als expert opgetreden bij onder meer het Nederlandse en het Europese parlement, en bij commissies van de Raad van Europa en de Verenigde Naties.
Frederik spreekt tijdens de plenaire sessie ‘Responsible AI‘ en verzorgt de bijdrage: Bias en Discriminatie.

Prof. mr. A.C. (Bert) van Schaick
Prof. mr. A.C. (Bert) van Schaick
Bert van Schaick heeft een ruime praktijkervaring als (cassatie)advocaat. Momenteel is hij advocaat partner te Tilburg. Daarnaast is Bert raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof Amsterdam en hoogleraar privaatrechtelijke rechtshandhaving en rechtsvergelijking aan de Universiteit van Tilburg. Hij is auteur van diverse juridische handboeken (waaronder de Asser-serie), redacteur van de serie Monografieën BW en de serie Burgerlijk Proces en Praktijk, en lid van de Asser Adviesraad.
Prof. dr. H.B. (Bart) Verheij
Prof. dr. H.B. (Bart) Verheij
Bart Verheij is hoogleraar kunstmatige intelligentie en argumentatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In zijn visie vereist samenwerking een constructief kritisch gesprek op grond van goede redenen, ook als mens en machine samenwerken. Daarom ontwikkelt hij argumentatiemodellen voor innovatieve mens-machineinteractie. Na zijn wiskundestudie aan de Universiteit van Amsterdam is hij gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht op een onderwerp in de kunstmatige intelligentie geïnspireerd door het juridisch domein. In zijn werk verbindt hij inzichten uit de kunstmatige intelligentie, de argumentatietheorie en het recht.
Hij was verbonden aan diverse internationaal gerenommeerde universiteiten, waaronder Stanford University, de University of Cambridge, Sun Yat-Sen University, de University of Potsdam en de Universidad Nacional del Sur, waar hij bijdroeg aan toonaangevend onderzoek binnen zijn expertisegebied.
Bart Verheij spreekt tijdens de plenaire sessie ‘Responsible AI‘ en verzorgt de bijdrage: Het belang van uitlegbaarheid van AI.

mr. J. (Joris) Krijger
mr. J. (Joris) Krijger
Joris Krijger was een van de eerste officiële AI-ethici in Nederland. Na een studiecombinatie van Filosofie, Psychologie en Film en Literatuur (summa cum laude), begon hij als ethiek- en AI-specialist bij de huidige ASN Bank en als promovendus ethiek en AI aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef het boek ‘Onze Kunstmatige Toekomst’ waarin hij op basis van zijn inzichten een beeld schetst van waar onze maatschappij naartoe beweegt – en de vraag stelt of dat de kunstmatige toekomst is die we willen. Joris publiceerde diverse wetenschappelijke artikelen over AI-ethiek en stukken van zijn hand verschenen o.a. in Trouw en de Volkskrant. Daarnaast is Krijger Founding Editorial Board Member van Nature Springer’s AI & Ethics Journal en medeoprichter van EDSA, een vereniging waar grote publieke en private organisaties de ethische dilemma’s rond de inzet van algoritmen bespreken.
Momenteel is Joris werkzaam als Ethics & AI Officer bij De Volksbank.
Joris Krijger neemt deel aan de paneldiscussie en de aansluitende Q&A tijdens het plenaire gedeelte ‘Responsible AI‘ van het congres.

Drs. J.G. (Janneke) Valbracht
Drs. J.G. (Janneke) Valbracht
Janneke Valbracht is ervaren communicatietrainer. Zij verzorgt trainingen op het gebied van argumentatie, communicatie en timemanagement bij advocatenkantoren en rechtbanken (in company) en bij het Studiecentrum Rechtspleging en andere juridische beroepsopleidingen.
mr. F.M. (Frank) Oudolf
mr. F.M. (Frank) Oudolf
Frank Marcus Oudolf is advocaat (sinds 1977) in Amsterdam en gespecialiseerd in personenschade en vervoerrecht. Hij heeft een ruime ervaring in het civiele procesrecht, in het bijzonder wat betreft vorderingen tot schadevergoeding.
Oudolf is lid van de Vereniging van Letselschadeadvocaten (LSA) en van de Nederlandse Vereniging van Vervoerrechtadvocaten.
Prof. mr. S.E. (Steven) Bartels
Prof. mr. S.E. (Steven) Bartels
Steven Bartels is hoogleraar Burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en gespecialiseerd in het goederenrecht, faillissementsrecht en onroerend goed. Hij is tevens rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Gelderland en lid van de Asser adviesraad.
mr. M. (Maurits) Fornier
mr. M. (Maurits) Fornier
Maurits Fornier is jurist en grafisch vormgever. Hij is gespecialiseerd in legal design en medeoprichter van legal design en tech bureau Patroon, ontwikkelaar van onder andere Feitlijn.nl. Maurits helpt advocaten en bedrijven om juridische complexiteit te visualiseren, en adviseert over de implementatie van legal design in hun dagelijkse praktijk. In 2019 won hij de Gouden Zandloper voor het beste legal design. Maurits begon zijn carrière in de procespraktijk van Freshfields, waar hij met name werkte aan complexe geschillen met een internationale component.
Maurits maakt complexe juridische materie toegankelijk voor de mensen die ermee werken. Met zijn achtergrond in litigation combineert hij juridische expertise, design en technologie tot oplossingen die impact maken. Zijn onderscheidende kracht is de combinatie van juridische diepgang, technische vaardigheden en design-denken.
Tijdens het congres verzorgt Maurits de workshop Recht in beeld: over het snijvlak tussen legal information design en AI

mr. S. (Samantha) Renssen
mr. S. (Samantha) Renssen
Samantha Renssen is universitair docent Ondernemings- en Insolventierecht aan Maastricht University. Daar verdedigde zij met succes haar proefschrift over de turboliquidatie van de BV. Sindsdien focust haar onderzoek zich op turboliquidaties en herstructureringen. Samantha werkt bovendien bij LexQuire als In-house legal research associate. Daarnaast is ze gastdocent aan de China EU School of Law (Beijing) en aan het FHR Insitute for Higher Education (Paramaribo). Samantha is redactielid van het Tijdschrift voor Vennootschapsrecht, Rechtspersonenrecht en Ondernemingsbestuur, HERO en INS Updates. Zij is tevens auteur van het boek ‘De turboliquidatie van de Besloten Vennootschap‘.
mr. M. (Marijn) Storm
mr. M. (Marijn) Storm
Marijn Storm is advocaat partner bij Morrison & Foerster. Hij is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen recht en technologie, met een focus op geavanceerde technologieën zoals (generatieve) kunstmatige intelligentie (AI) en grote taalmodellen, ethische technologie en biometrie. Vanuit het kantoor van Morrison Foerster in Brussel adviseert hij wereldwijd opererende bedrijven en organisaties over uiteenlopende en complexe vraagstukken op het gebied van privacy en gegevensbeveiliging.
Dankzij zijn diepgaande kennis van zowel het recht als technologie weet Marijn effectief te navigeren door het snel veranderende landschap van privacy, databeveiliging en technologische innovatie. Hij slaat de brug tussen juridische vereisten en technologische ontwikkelingen en adviseert en traint juridische afdelingen in het effectief beheren en toezicht houden op technische toepassingen zoals AI, in het bijzonder generatieve AI. Daarnaast begeleidt hij technische teams bij de implementatie van oplossingen volgens het privacy-by-design-principe, om zo te voldoen aan AI- en gegevensbeschermingswetgeving wereldwijd.
Als erkend thought leader spreekt Marijn regelmatig op internationale conferenties over gegevensbescherming (waaronder IAPP) over onderwerpen zoals de toekomst van gedragsbiometrie, de ethische inzet van AI en ontwikkelingen rond collectieve acties in de EU. Hij publiceert regelmatig over actuele thema’s, zoals de EU AI Act en het NIST AI Risk Management Framework. Sinds 2019 is hij tevens gastdocent aan het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society (TILT), waar hij lesgeeft over Algorithmic Accountability.
Marijn Storm spreekt tijdens de plenaire sessie ‘Governance & Compliance‘ en verzorgt de bijdrage: Strategie en implementatie

mr. M. (Martin) Woodward
mr. M. (Martin) Woodward
Martin Woodward is Director Global Legal en Global Responsible AI Officer bij Randstad, ’s werelds grootste HR dienstverlener. Hij is een leider en veelgevraagd spreker in het opkomende rechtsgebied rondom artificiële intelligentie en gepassioneerd over de kruisbestuiving tussen recht, technologie en digitale innovatie. Martin is als advocaat ingeschreven bij de Orde van Advocaten en voorzitter van de Sectie Digitalisering van het Nederlands Genootschap voor Bedrijfsjuristen. Ook is hij lid van de International Association of Privacy Professionals, de Nederlandse Vereniging voor AI en Robotrecht, de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht en de Vereniging van AI-Advocaten.
Martin spreekt tijdens de plenaire sessie ‘Governance & Compliance‘ en verzorgt de bijdrage: Praktijkvoorbeelden en best practices

Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed
Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed
Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed promoveerde in 1987 op het onderwerp ‘reële executie in het privaatrecht’. Hij is verbonden aan de Universiteit Utrecht en vanaf 2002 hoogleraar executie- en beslagrecht. Daarnaast is hij onder meer raadsheer-plaatsvervanger in Amsterdam en Leeuwarden en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor de Procespraktijk.
mr. M.M. (Merienke) Zwaan
mr. M.M. (Merienke) Zwaan
Merienke Zwaan is ruim twintig jaar advocaat. Zij is als partner verbonden aan Delissen Martens advocaten in Den Haag. Merienke is daarnaast ervaren gespreksleider intervisie en zij is opgenomen in het ‘Register gespreksleider intervisie’ van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook heeft zij ervaring in mediations opgedaan, welke vaardigheden goed bruikbaar zijn in de intervisiepraktijk.