Aansprakelijkheidsrecht in de Ondernemingsrechtpraktijk

Datum Wo 9 okt 2024
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam)
Docent Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 335,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 335,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 25 september 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 25 september 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

Let wel: ondernemingsecht-praktijk is niet gelijk aan aansprakelijkheid in het vennootschapsrecht. Het betreft hier de aansprakelijkheid waarmee ondernemers kunnen worden geconfronteerd en dan met een nadruk op onrechtmatige daad gerelateerde casus posities. Dat behelst natuurlijk allereerst een inzicht in het schadevergoedings- en het schadebegrotingsrecht. Daaraan wordt in algemene zin in het eerste deel van de cursus aandacht besteed. Daarna wordt ingezoomd op kwesties inzake bestuurdersaansprakelijkheid, aandeelhoudersaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid maar ook werkgeversaansprakelijkheid en een aantal kwalitatieve aansprakelijkheden waarmee ondernemers kunnen worden geconfronteerd.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
9 oktober 202413:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Prof. Van Wechem is als adviseur contractenrecht eerst verbonden aan de VU en later aan advocatenkantoor Baker & McKenzie in Amsterdam. Tegenwoordig is hij hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit, Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch en zelfstandig adviseur. Ook verzorgt hij in het NJB de kronieken voor het vermogensrecht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

De Koopovereenkomst

Online
Vroegboekkorting

Ontslag van de statutair bestuurder

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Certificering van aandelen

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Dividendbeleid bij BV en NV

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling