Actualiteiten Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht

“aanbevolen cursus”

Datum Di 6 jun 2023
Tijd 10:00 - 17:15u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Prof. mr. C.C. (Cees) van Dam, Prof. mr. N. (Mop) van Tiggele
Prijs € 499,- (Online) Excl. BTW
€ 549,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

In deze cursus komen de recente ontwikkelingen van het afgelopen jaar in wetgeving en rechtspraak op het gebied van aansprakelijkheid en schadevergoeding aan de orde. De cursus is allereerst gericht op het bespreken van specifieke wetgeving en rechtspraak. Deze informatie wordt in een breder kader geplaatst: wat is de context en achtergrond van deze ontwikkeling en kunnen verdere ontwikkelingen op dit terrein worden verwacht? Op deze manier kunt u deze onderwerpen beter duiden en volgen. Op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht komen onder meer aan de orde: productaansprakelijkheid, immateriële schade zonder letsel en niet-wettelijke geschreven normen als grondslag van onrechtmatigheid. Specifiek binnen het verzekeringsrecht wordt aandacht besteed aan recente rechtspraak van de Hoge Raad en aan dat wat op dat moment in de branche verder actueel is.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

 

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 549,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch en hapjes gedurende de dag zijn inbegrepen.

Online deelname

 

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 499,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
6 juni 202310:00 - 17:15 uur

Docenten

Prof. mr. C.C. (Cees) van Dam

Prof. mr. C.C. (Cees) van Dam

Cees van Dam is hoogleraar aan de Universiteit Maastricht, de Rotterdam School of Management en King’s College London. In 2020 verscheen de derde druk van zijn handboek Aansprakelijkheidsrecht (Boom juridisch), dat het volledige buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht en schadevergoedingsrecht omvat. Hij publiceert en adviseert regelmatig over vragen van aansprakelijkheid en schadevergoeding.

Prof. mr. N. (Mop) van Tiggele

Prof. mr. N. (Mop) van Tiggele

Mop van Tiggele is hoogleraar Verzekeringsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Verzekeringsinstituut) en aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij is daarnaast raadsheer-plaatsvervanger in het Hof Arnhem-Leeuwarden, lid van het Tuchtcollege NIVRE en lid van de Commissie van Beroep van het Kifid. In al die hoedanigheden houdt zij zich bezig met het schadevergoedingsrecht, welk vakgebied zij ook beschrijft in het Asserdeel Verzekering.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Jaarrekening-analyse voor juristen (opstap-cursus)

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Waardebepaling onderneming in het familierecht

Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5
Vroegboekkorting

Actualiteiten Mededingingsrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling