Actualiteiten Asiel- en Vreemdelingenrecht

Datum Wo 20 nov 2024
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Aristo Meeting Center Amsterdam
Docenten Mr. E. (Eva) Bezem, Mr. M. (Marq) Wijngaarden
Prijs € 475,- € 375,- (Online)
€ 525,- € 425,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 425,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 6 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 525,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 375,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 6 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 475,- (excl. btw)

Algemene informatie

Het asiel–en vreemdelingenrecht is het snelst veranderende rechtsgebied in Nederland. Het verandert permanent, onder invloed van de politieke situatie in de wereld en natuurlijk Nederland zelf, van internationale en nationale regelgeving en van internationale en nationale jurisprudentie. In deze praktijkcursus wordt u in een dag bijgespijkerd over de belangrijkste veranderingen op de meest voorkomende gebieden van het asielrecht en het reguliere vreemdelingenrecht. Dublinprocedures, veilige landen, geloofwaardigheidsbeoordeling, openbare orde, gezinshereniging, visa en EU-toetsing komen in ieder geval aan de orde. Speciale aandacht zal er zijn voor internationale ontwikkelingen, vooral procedures bij het Hof van Justitie van de EU. De cursus heeft vooral een praktisch karakter, en is erop gericht de deelnemers hun verworven kennis in de praktijk te kunnen laten toepassen.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het Aristo Meeting Center in Amsterdam Sloterdijk. Het Aristo Meeting Center ligt direct naast NS-station Amsterdam Sloterdijk en is daarom uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Aristo Meeting Center beschikt ook over een eigen parkeergarage met zeer gunstige parkeertarieven.

De cursus bedraagt € 525,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch is inbegrepen, alsmede onbeperkt thee, koffie, frisdrank en lekkernijen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 475,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
20 november 202409:30 - 16:45 uur

Docenten

Mr. E. (Eva) Bezem

Mr. E. (Eva) Bezem

Eva Bezem is als advocaat werkzaam bij Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers en gespecialiseerd in het migratierecht. Zij is expert op het gebied van gezinshereniging. Daarnaast is zij tevens gespecialiseerd in arbeidsmigratie. Verder heeft zij ervaring met het nationaliteitsrecht, asielrecht en DUO-procedures omtrent inburgering.

Eva heeft jarenlange ervaring in de advocatuur en daarbij altijd volledig de focus op het migratierecht gehad. Voordat zij advocaat werd, heeft zij o.a. bij het College voor de Rechten van de Mens gewerkt en les gegeven in het internationaal en Europees recht aan Tilburg University.

Mr. M. (Marq) Wijngaarden

Mr. M. (Marq) Wijngaarden

Marq Wijngaarden is als advocaat werkzaam bij Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers en gespecialiseerd in strafrecht en vreemdelingen- en asielrecht, en doet daarnaast bestuursrecht. Veel van zijn zaken hebben een grensoverschrijdend karakter: niet alleen in immigratiezaken, maar ook in straf- en bestuursrechtzaken. Hij is lid van de specialistenverenigingen van straf- en vreemdelingenadvocaten en geeft regelmatig cursussen aan advocaten, rechters en studenten. Daarnaast is hij lid van de Adviescommissie Asiel van Vluchtelingenwerk Nederland en zit hij in de redactie van het blad Crimmigratie en Recht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling