Actualiteiten AVG & UAVG

Datum Do 27 okt 2022
Tijd 12:00 - 14:00u
PO/PE Punten 2
Locatie Online
Docent Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt
Prijs € 179,- Excl. BTW

Algemene informatie

Steeds vaker leggen de privacytoezichthouders boetes op wegens schendingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zo zijn Whatsapp en Amazon door de Ierse en de Luxemburgse toezichthouder geconfronteerd met boetes van honderden miljoenen euros. Maar ook dichterbij huis zien we dat de Autoriteit Persoonsgegevens niet stilzit: zo werden in 2021 onder meer Booking.com en TikTok met een boete geconfronteerd. Daarnaast worden diverse massaschadeclaimprocedures gevoerd tegen onder meer Facebook, Oracle, Salesforce en TikTok.

De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op: er is nieuwe wetgeving in de maak en de coronacrisis heeft onder meer op de werkvloer geleid tot diverse privacyrechtelijke vragen. Mag een werkgever bijvoorbeeld vragen of een werknemer zich heeft laten vaccineren? En in hoeverre is het toegestaan om thuiswerkers te monitoren?

Daarnaast wordt gewerkt aan een opvolger voor het EU/US Privacy Shield, is een adequaatheidsbeslissing voor Zuid-Korea op komst en moeten bedrijven sinds Schrems-II “transfer impact assessments” uitvoeren. Ook worden we regelmatig geconfronteerd met ernstige datalekken. In dit webinar gaat de docent in op deze en andere actuele ontwikkelingen rondom privacy.

Programma

DatumTijd
27 oktober 202212:00 - 14:00 uur

Docenten

Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Friederike van der Jagt is advocaat bij Hunter Legal te Amsterdam. Zij werkte eerder als privacyrechtadvocaat bij de advocatenkantoren Van Doorne en Stibbe en in het bedrijfsleven als Senior Legal Counsel Privacy bij een internationaal beveiligingssoftwarebedrijf. Friederike publiceert en spreekt geregeld over privacygerelateerde onderwerpen, is een van de redacteurs van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens en auteur van de Kluwer Themapagina AVG. Verder is zij voorzitter van de Stichting Take Back Your Privacy, bestuurslid van de Nederlandse Juristen-Vereniging en plaatsvervangend lid van het Hof van Discipline. Daarnaast is zij hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht en docent privacy bij de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen. Voorts is zij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering en fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

2
Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Online
Vroegboekkorting

M&A en Privacy

Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten AVG en UAVG

Online
Vroegboekkorting

Wwft kantoorbeleid

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling