Actualiteiten beroepsregels en WWFT voor advocaten en hun kantoren

“voldoe aan uw WWFT-opleidingsverplichting” 

Datum Do 10 nov 2022
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Online
Docenten Mr. B. (Bas) Martens, Mr. S. (Suzanne) Hendrickx
Prijs € 349,- Excl. BTW

Algemene informatie

Actualiteiten beroepsregels en WWFT voor advocaten en hun kantoren: tuchtrecht, gedragsregels, Voda en integriteit

Kantoororganisatie

Tijdens deze cursus zal aandacht worden besteed aan de eisen waaraan een advocatenkantoor in de huidige tijd zou moeten voldoen. Het gaat om naleving van de regels uit de Verordening op de Advocatuur en de Advocatenwet, maar ook het hebben van beleid ter beperking van de risico’s die u loopt. Daarbij kunt u denken aan de gevolgen van beroepsfouten, schending van financiële en fiscale voorschriften, tegenstrijdige belangen en sanctieregels. 

Integriteit

Ook wordt steeds vaker om een integriteitsbeleid gevraagd. De belangrijkste onderwerpen daarvan komen tijdens deze cursus aan bod. 

Wwft

Een apart hoofdstuk in deze cursus is gewijd aan de Wwft, zowel inhoudelijk (theorie, actualiteiten, casus) als procedureel binnen uw kantoororganisatie. 

Door het volgen van deze cursus heeft u (als advocaat) aan uw wettelijke opleidingsverplichting op grond van de WWFT voldaan.

Tuchtrecht

Een tuchtklacht, je hoopt het nooit mee te maken. Maar wist u dat sommige klachten zwaarder wegen dan andere? En dat de Kernwaarden daarbij een grote rol spelen? Tijdens deze cursus zal uitgebreid aandacht worden besteed aan het voorkomen van tuchtklachten, zowel van cliënten en wederpartijen als van de deken. De achtergrond van de verschillende gedragsregels en de laatste ontwikkelingen op het gebied van het tuchtrecht zullen worden besproken aan de hand van casusposities en quizvragen. Bovendien zal worden stilgestaan bij interessante tuchtrechtelijke jurisprudentie.

Programma

DatumTijd
10 november 202213:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. B. (Bas) Martens

Mr. B. (Bas) Martens

Bas Martens is strafrechtadvocaat bij Delissen Martens advocaten in Den Haag en oud-deken van de Haagse Orde van Advocaten. Hij is docent op het gebied van de anti-witwasregelgeving en het gedragsrecht voor advocaten. Bas adviseert en begeleidt advocaten op het gebied van hun kantoororganisatie en bij tuchtrechtelijke, bestuursrechtelijke en strafrechtelijke problemen. Hij geeft leiding aan de secties Strafrecht en Militair recht van Delissen Martens Advocaten Belastingadviseurs Mediation in Den Haag. In de samenwerking met Suzanne Hendrickx adviseert hij advocatenkantoren bij het opzetten van hun risicomanagement, compliance-en audit structuur.

Mr. S. (Suzanne) Hendrickx

Mr. S. (Suzanne) Hendrickx

Suzanne Hendrickx is advocaat/partner bij Advius in Den Haag en interim compliance officer. Suzanne is voorts docent op het gebied van compliance, Wwft, tucht- en gedragsrecht. Zij verzorgt opleidingen bij cursusinstituten, advocatenkantoren, ordes van advocaten en juridische verenigingen. Suzanne is jarenlang advocaat/stafjurist bij de Haagse Orde van Advocaten geweest en behandelde in die functie de zwaardere toezichtgevallen. Zij werkt met Bas Martens samen in het initiatief Advius, compliance en advies voor advocatenkantoren

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Online
Vroegboekkorting

Luchtvaartclaims: passagiers en bagage

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling