Actualiteiten Bestuurs(proces)recht

“de deskundigen aan het woord”

Datum Wo 8 jun 2022
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Prof. mr. dr. J.E. (Jacobine) van den Brink, Prof. mr. R. (Rolf) Ortlep
Prijs € 299,- (Online) Excl. BTW
€ 329,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

In deze cursus wordt ingegaan op de meest recente ontwikkelingen in het bestuurs(proces)recht. In de eerste plaats wordt ingegaan op het veranderende bestuurs(proces)recht onder meer door een toenemende aandacht voor responsiviteit en empathisch bestuursrecht. Voorts wordt stilgestaan bij de mogelijkheden die bestuursorganen en bestuursrechters hebben om maatwerk te bieden. Ook het evenredigheidsbeginsel komt uitgebreid aan bod. In de derde plaats gaan de docenten in op de Europeanisering van het bestuursrecht. De afgelopen periode heeft wederom laten zien dat de invloed van het EU-recht op ons nationale bestuurs(proces)recht niet moet worden onderschat. De docenten bespreken met u de belangrijkste ontwikkelingen. Ten slotte wordt aandacht besteed aan het subsidierecht en de coronasteunmaatregelen. Aan de hand hiervan zullen de besproken algemene ontwikkelingen in het bestuursrecht worden geïllustreerd en verdiept.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 329,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 299,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
8 juni 202213:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. J.E. (Jacobine) van den Brink

Prof. mr. dr. J.E. (Jacobine) van den Brink

Prof. Van den Brink is hoogleraar Bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is voorzitter van de afdeling Publiekrecht en de sectie Staats- en bestuursrecht. In haar onderwijs en onderzoek richt zij zich op de wisselwerking tussen het Europees en nationaal bestuursrecht. Meer in het bijzonder ligt haar expertise bij Europese en Nederlandse financieringsinstrumenten van de overheid ((Europees) subsidierecht, staatssteun, nieuwe financieringsinstrumenten van de overheid (revolverende fondsen, publieke prijsvragen en de netwerksubsidie) en de verdeling van schaarse publieke rechten). Jacobine is lid van de kernredactie van het tijdschrift Administratiefrechtelijke beslissingen (AB), één van de belangrijkste jurisprudentietijdschriften op het gebied van het bestuursrecht. Daarnaast is zij o.a. lid van de Kiesraad, rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Midden-Nederland (sector bestuursrecht), voorzitter van de bezwaarschriftcommissie van de Koninklijke Bibliotheek en maakt zij deel uit van verschillende redacties.

Prof. mr. R. (Rolf) Ortlep

Prof. mr. R. (Rolf) Ortlep

Prof. Ortlep is universitair hoofddocent Bestuursrecht en opleidingsdirecteur Publiekrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij hoogleraar (Europees) bestuursrecht en sectievoorzitter aan de Open Universiteit. In zijn onderwijs en onderzoek richt hij zich op de rechtsverhouding van de burger en de overheid en de wisselwerking tussen het Europees en nationaal bestuursrecht. Meer in het bijzonder ligt zijn expertise bij EU-recht, Europees bestuursrecht, rechtsvorming binnen de democratische rechtsstaat, rechtspleging, bestuurs(proces)recht, overheid en privaatrecht en aansprakelijkheidsrecht. Rolf is verder onder meer rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Gelderland (sectie vreemdelingenrecht), bestuurslid van de Vereniging voor bestuursrecht (VAR), voorzitter van de eindredactie van het tijdschrift Administratiefrechtelijke beslissingen (AB), docent bij SSR (het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht), en lid van de Commissie behandeling bezwaren van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5
Vroegboekkorting

Actualiteiten Mededingingsrecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling