Actualiteiten Erfrecht

Datum Vr 23 jun 2023
Tijd 09:00 - 12:15u
PO/PE Punten 3
Locatie Online
Docent Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols
Prijs € 250,- € 225,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 225,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 13 juni 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 250,- (excl. btw)

Algemene informatie

Wie regelmatig op rechtspraak.nl grasduint weet dat er veel te beleven valt in de wereld van het erfrecht. Ook in de bladen krijgt het erfrecht ruimschoots aandacht. Prof. Freek Schols praat u erfrechtelijk geheel bij aan de hand van recente literatuur en jurisprudentie en vertaalt een en ander naar de praktijk van alledag. Alle leerstukken komen voorbij, waarbij onder meer gedacht moet worden aan legitieme, executele, levensverzekering, quasi-legaat, tweetrapsmaking, vereffening, andere wettelijke rechten, wettelijke verdeling, testeren, internationaal etc. Er is ruimte voor het inbrengen van vragen vanuit uw eigen praktijk en discussie.

Programma

DatumTijd
23 juni 202309:00 - 12:15 uur

Cursustijd is inclusief kwartier pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot 1 november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit. Daarnaast is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate planning. Tot 2004 was hij werkzaam in de notariële praktijk. Hij is onder meer hoofdredacteur van het (losbladige) Handboek Estate Planning, co-auteur van het Handboek Erfrecht en hoofdredacteur van het Tijdschrift Erfrecht. Ook is hij vaste medewerker voor het WPNR en redacteur van EstateTip Review. Hij is, onder meer, hoofddocent van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (Familievermogensrecht) en de beroepsopleiding tot estate planner (EPN). In december 2005 promoveerde hij tot doctor in de Rechtsgeleerdheid op de dissertatie getiteld ‘Quasi-erfrecht met bindende elementen’. Freek Schols adviseert, publiceert en geeft lezingen en voordrachten op diverse rechtsgebieden.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

3
Fysiek + Online

Internationaal Familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Alimentatierecht en -rekenen (inclusief nieuwe richtlijnen per 1 januari 2023)

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Testamenten anno 2023

Fysiek + Online

Familievermogensrecht Actueel

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling