Actualiteiten Executie- en beslagrecht

Datum Wo 11 okt 2023
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed
Prijs € 349,- (Online) Excl. BTW
€ 379,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Tijdens deze actualiteitencursus wordt aandacht besteed aan de meest recente wijzigingen van het executie- en beslagrecht en hoe die wijzigingen in de rechtspraak worden uitgewerkt. Daarnaast passeren veel actuele rechterlijke uitspraken omtrent de reikwijdte van een beslag, misbruik van executiebevoegdheid, de vraag wat een executoriale titel is en het bewijsbeslag de revue. Ook komt aan de orde wanneer de rechter een eerdere uitspraak kan schorsen en daarbij komt de vraag aan bod in welke gevallen een rechter zijn uitspraak moet afstemmen op een andere, eerdere uitspraak. Tenslotte wordt ingegaan op recente uitspraken betreffende de indirecte executiemiddelen lijfsdwang en dwangsom. Kan er bijvoorbeeld een dwangsom worden opgelegd als de veroordeelde voor de uitvoering van het gebod/verbod afhankelijk is van derden?

Voor iedereen is er geruime gelegenheid voor het stellen van vragen en/of het maken van opmerkingen.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

 

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

 

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
11 oktober 202313:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed

Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed

Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed promoveerde in 1987 op het onderwerp ‘reële executie in het privaatrecht’. Hij is verbonden aan de Universiteit Utrecht en vanaf 2002 hoogleraar executie- en beslagrecht. Daarnaast is hij onder meer raadsheer-plaatsvervanger in Amsterdam en Leeuwarden en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor de Procespraktijk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass procederen in civiel hoger beroep

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Goederen- en zekerhedenrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht

Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5
Vroegboekkorting

Actualiteiten Mededingingsrecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling