Actualiteiten Huurrecht (woon- en bedrijfsruimte)

“verdiepend en praktijkgericht”

Datum Do 21 nov 2024
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre Amsterdam
Docent mr. dr. G. (Govert) Kerpestein
Prijs € 499,- € 399,- (Online)
€ 549,- € 449,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 449,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 7 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 549,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 399,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 7 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 499,- (excl. btw)

Algemene informatie

Het huurrecht is voortdurend in beweging en actuele rechtspraak blijft van belang. Tijdens deze cursus komt de laatste stand van zaken aan bod bij het huurrecht bedrijfsruimte en het huurrecht woonruimte. 

Woonruimte

In dit onderdeel brengt de docent u op de hoogte van veranderingen in wet- en regelgeving op het terrein van de huur van woonruimte, waaronder de wet goed verhuurderschap, de wet vaste huurcontracten en de wet betaalbare huur. Daarnaast zal de docent de laatste ontwikkelingen in de rechtspraak bespreken en meer specifiek ingaan op de problematiek bij de doorberekening van servicekosten, de houdbaarheid van huurprijsindexeringsbedingen en de opzeggingsmogelijkheden voor de verhuurder op grond van dringend eigen gebruik en de Leegstandswet.

Bedrijfsruimte

Het huurrecht bedrijfsruimte is voortdurend in beweging. Actuele rechtspraak blijft van belang. In dit onderdeel komt deze uitvoerig aan bod.

In tijden van grote vraag naar bedrijfsruimte speelt huurbescherming een belangrijke rol. Met de opkomst van webwinkels en de coronacrisis zijn de verhoudingen gewijzigd. Huurders verdwijnen en verhuurders zoeken naar oplossingen. Verhuurders doen meer hun best om huurders te behouden. Huurders hebben vaak een sterkere onderhandelingspositie.

In het onderdeel bedrijfsruimte wordt de laatste stand van zaken uitvoerig behandeld door Govert Kerpestein. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Ook worden praktische tips gegeven voor het opstellen en beoordelen van huurcontracten aan de hand van de laatste ontwikkelingen m.b.t. de ROZ-modellen. Daarnaast komt de laatste jurisprudentie over de vaste thema’s aan de orde: huurbeëindiging, huurprijsherziening, indeplaatsstelling en de toepassing van de wettelijke gebrekenregeling bij bedrijfsruimte.

De exacte onderwerpen van de cursus zijn van de actualiteit afhankelijk en kunnen op de cursusdag enigszins afwijken van hierboven genoemde onderwerpen.

Na afloop van deze cursus bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van het huurrecht en kunt u deze kennis direct toepassen in uw eigen praktijk.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 549,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch en hapjes gedurende de dag zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 499,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
21 november 202409:30 - 16:45 uur

Docenten

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

Govert Kerpestein (Vlissingen, 1964) is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Sedert 1992 advocaat, gespecialiseerd in het huurrecht bedrijfsruimte. In 2005 is hij gepromoveerd op de nieuwe huurwetgeving. Zijn dissertatie “Huur en verhuur van bedrijfsruimte” is een kritische beschouwing op de in 2003 in werking getreden huurwetgeving. In augustus 2019 is de 7e editie verschenen van zijn handboek “Huurrecht bedrijfsruimte” (SDU Uitgevers). Daarnaast is hij redacteur van “Commentaar Huurrecht” (SDU Uitgevers). Govert Kerpestein, tegenwoordig een huurrechtspecialist en geen advocaat meer, is bekend door zijn gastcolleges, postdoctorale cursussen en studiedagen die hij door het hele land verzorgt.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Burenrechtelijke grensgeschillen en verjaring

Fysiek + Online
Rated 5,0 out of 5
Vroegboekkorting

Actualiteiten Mededingingsrecht

Online
Vroegboekkorting

Insolventie en Huur

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Mededelingsplichten en Onderzoeksplichten

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling