Actualiteiten Kinder- en Partneralimentatie & Gezag en Omgang

Datum Di 21 jun 2022
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks, Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder
Prijs € 299,- (Online) Excl. BTW
€ 329,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

In deze vier uur durende cursus wordt aandacht besteed aan de recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van alimentatie en gezag en omgang.

Belangrijke alimentatiekwesties komen hierbij aan de orde. Hoe zit het met de forfaitaire woonlasten bij kinderalimentatie? Hoe gaan rechters om met inkomensverlies wegens de corona-crisis? Wanneer nemen rechters een fictieve verdiencapaciteit aan? Hoe zit het ook al weer met de stiefouderverplichting? Wanneer moet de verzorgende ouder kinderalimentatie aan de niet-verzorgende ouder betalen?

Ook wordt aandacht besteed aan belangrijke gezagsgeschillen en omgangskwesties. Hoe om te gaan met vaccinaties als 1 van de ouders weigert? Mag een ouder met eenhoofdig gezag verhuizen? Heeft een stiefouder recht op informatie?

De insteek van de cursus is praktisch. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk. Het niveau van de cursus is post-academisch.

De docenten streven naar een interactieve bijeenkomst, waarin volop gelegenheid is om vragen te stellen. Beide docenten zijn aanwezig gedurende de gehele cursus.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 329,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 299,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
21 juni 202213:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks

Mr. drs. A. (Ariane) Hendriks

Ariane Hendriks is cultuurwetenschapper en jurist. Zij is sinds 2007 werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.

Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder

Mr. drs. I. (Ingrid) Vledder

Ingrid Vledder heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht. Voordat zij advocaat werd heeft zij als rechterlijke ambtenaar in opleiding en bij Amnesty International gewerkt.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
4
Fysiek
Vroegboekkorting

Huiselijk geweld in het Familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten verdelen en verrekenen bij echtscheiding

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Verdieping alimentatierecht en -rekenen

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass ‘Rondom de Tweetrapsmaking’

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling