Actualiteiten Straf(proces)recht

“de deskundigen aan het woord”

Datum Do 28 sep 2023
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Prof. mr. H. (Hans) de Doelder, Mr. E.J. (Ebby) Hofstee
Prijs € 349,- (Online) Excl. BTW
€ 379,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Deze cursus zorgt ervoor dat u in vier uur tijd weer up tot date bent met belangrijke onderwerpen op het gebied van strafprocesrecht, materieel strafrecht en sanctierecht wat betreft rechtspraak en wetgeving. Hans de Doelder behandelt gedurende twee uur het strafprocesrecht, in het bijzonder het horen van getuigen (onder meer de post-Keskin jurisprudentie), aanhoudingsverzoeken en vormverzuimen. Daarnaast zal er aandacht zijn voor nieuwe/komende wetgeving (o.a. verplichte aanwezigheid verdachte ter terechtzitting in bepaalde gevallen) en de levenslange gevangenisstraf. Ebby Hofstee gaat gedurende twee uur in op het materieel strafrecht (de vier materiële vragen van art. 350 Sv, met een accent op het bewijsrecht, opzet/culpa en de strafuitsluitingsgronden), enige bijzondere delicten (zoals de vermogensdelicten, inclusief witwassen) en het sanctierecht, waaronder profijtontneming, schadevergoeding en de bijzondere voorwaarden.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
28 september 202313:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. H. (Hans) de Doelder

Prof. mr. H. (Hans) de Doelder

Prof. Hans de Doelder is emeritus hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam. Verder is hij plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba. Ook is hij projectleider Herziening Strafrechtelijke wetboeken in de (voorheen) de Nederlandse Antillen.

Eerder is hij onder meer officier van justitie geweest, rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Rotterdam en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s Hertogenbosch.

Mr. E.J. (Ebby) Hofstee

Mr. E.J. (Ebby) Hofstee

Mr. E.J. Hofstee is sinds 2009 Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden. Hij heeft gestudeerd aan de VU Amsterdam. Hij is universitair (hoofd)docent strafrecht en internationaal strafrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en VU Amsterdam. Mr. Hofstee is gepromoveerd in 1987 op TBS. Verder is hij coördinerend vicepresident en coördinerend rechter-commissaris bij de rechtbank Haarlem.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Fysiek + Online

De vordering benadeelde partij: do’s and don’ts

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Asiel- en Vreemdelingenrecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling