Actualiteiten Strafrecht en Strafvordering

“A-G bij de Hoge Raad en een ervaren (oud)strafrechtadvocaat aan het woord”

Datum Vr 18 nov 2022
Tijd 09:30 - 17:00u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Mr. E.J. (Ebby) Hofstee, Mr. C. (Cees) Dekker
Prijs € 455,- (Online) Excl. BTW
€ 499,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

In deze op de praktijk afgestemde cursus voor ervaren strafrechtadvocaten komen als hoofdonderwerpen Strafrecht & Strafvordering aan de orde.

Wetgeving en actuele jurisprudentie (2021-2022) van de Hoge Raad, het EHRM en het HvJEU worden voor het voetlicht gebracht. Aan de hand daarvan worden veranderingen en nieuwe ontwikkelingen in het strafrecht en -procesrecht besproken die van belang zijn in de dagelijkse strafrechtpraktijk. Casusposities en stellingen maken daar deel van uit.

Na deze cursus bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het strafrecht en strafprocesrecht. De cursus heeft een praktijkgerichte inslag en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Materieel strafrecht

Docent Hofstee besteedt aandacht aan de belangrijke onderwerpen en leerstukken in het materiële strafrecht. Over bewijskwesties, opzetvormen, wederrechtelijkheid, voorbereiding, poging, medeplegen, strafuitsluitingsgronden, vermogensdelicten (o.m. marktplaatsoplichting en andere vormen van bedrog), witwassen mede in samenhang met profijtontneming, positie benadeelde partij en sanctierecht (zoals voorwaardelijke veroordeling, TBS, ISD en maatregel van gedragsbeïnvloeding). Daarbij wordt ook bijzondere wetgeving betrokken, zoals de Opiumwet, de WVW, de WWM en de Wft.

Strafvordering

Docent Dekker neemt de voor de praktijk belangrijke onderwerpen door. Aanwezigheidsrecht en aanhoudingsverzoek. Rechtsbijstand tijdens een politieverhoor. De taak van de advocaat volgens EU-recht, het EHRM, de HR en de Nova. Europese kaderbesluiten en richtlijnen (bv. EAW en EOB) en de uitleg daarvan door het HvJEU. De pijlers van het strafproces: processtukken en getuigen. In Nederlands en Europees perspectief: ‘stappenplannen’.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 499,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie. Lunch en snacks zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 455,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
18 november 202209:30 - 17:00 uur

Programma volgt

Docenten

Mr. E.J. (Ebby) Hofstee

Mr. E.J. (Ebby) Hofstee

Mr. E.J. Hofstee is sinds 2009 Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden. Hij heeft gestudeerd aan de VU Amsterdam. Hij is universitair (hoofd)docent strafrecht en internationaal strafrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en VU Amsterdam. Mr. Hofstee is gepromoveerd in 1987 op TBS. Verder is hij coördinerend vicepresident en coördinerend rechter-commissaris bij de rechtbank Haarlem.

Mr. C. (Cees) Dekker

Mr. C. (Cees) Dekker

Mr. Dekker is (oud) strafrechtadvocaat te Amsterdam. Hij heeft gestudeerd aan de GU (UvA) te Amsterdam (bestuursrechtelijke afstudeerrichting en voorbestemd voor werk in het openbaar bestuur). Als advocaat was hij beëdigd in 1984. Kantoorhoudend in Amsterdam, Breda en weer in Amsterdam. Van bestuursrechtelijke zaken naar (grote) strafzaken. In z’n vrije tijd is hij bezig met het schrijven van (wandel)boeken over (oude) veeroutes in en door Spanje.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling