Basiscursus IPR Familierecht

“Op een gestructureerde wijze inzicht krijgen in het IPR Familierecht”

Datum Ma 14 okt 2024
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Aristo Meeting Center (Amsterdam)
Docent Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner
Prijs € 475,- € 375,- (Online)
€ 525,- € 425,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 425,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 30 september 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 525,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 375,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 30 september 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 475,- (excl. btw)

Algemene informatie

De wereld wordt steeds mobieler en dat heeft gevolgen voor uw praktijk: steeds meer internationale elementen in uw zaken. Tegelijkertijd wordt de regelgeving ook complexer met meer internationale verdragen en Europese verordeningen. Tijdens deze cursus krijgt u uitleg over verschillende terreinen.In het eerste gedeelte wordt aandacht besteed aan internationale huwelijken en echtscheidingen (bijvoorbeeld de erkenning van buitenlandse huwelijken in Nederland en de bevoegdheid van de Nederlandse rechter om de echtscheiding uit te spreken). In het tweede gedeelte van de cursus wordt aandacht besteed aan het internationaal gezagsrecht. Wanneer is de Nederlands rechter bevoegd om uitspraak te doen over het gezag, omgangsregelingen of een OTS? En welk recht wordt toegepast? Ten slotte zal ook aandacht worden besteed aan de financiële kant van de zaak: het alimentatierecht en het huwelijksvermogensrecht. Wanneer is de rechter bevoegd en welk recht wordt toegepast? Deze en vele andere vragen worden tijdens deze interactieve cursus behandeld.

Prijs en locatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 525,- excl. btw. Uitgebreide lunch is inbegrepen, alsmede onbeperkt thee, koffie en frisdrank.

Het Aristo Meeting Center ligt direct naast NS-station Amsterdam Sloterdijk en is daarom uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Aristo Meeting Center beschikt ook over een eigen parkeergarage met een maximumtarief van € 12,50 bij parkeren tot 10 uur.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 475,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
14 oktober 202409:30 - 16:45 uur

Docenten

Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner

Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner

Ian Sumner is hoogleraar familierecht en internationaal privaatrecht aan de Tilburg University en daarnaast rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Overijssel. Verder is hij juridisch consultant.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6
6
Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten familievermogensrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

De beperkte gemeenschap van goederen: toepassing van het nieuwe stelsel in geval van echtscheiding

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Verdieping alimentatierecht en -rekenen

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten verdelen en verrekenen bij echtscheiding

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling