De Mondelinge Behandeling: wat is de invloed van de wijzigingen uit het verleden en de toekomst voor de Mondelinge Behandeling?

Datum Ma 11 mrt 2024
Tijd 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen
Prijs € 349,- (Online) Excl. BTW
€ 379,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

De Mondelinge Behandeling is het hart van de civiele procedure. Met recente wetswijzigingen (2017, 2019, 2025?) beoogt de wetgever met het systeem van art. 87- 91 Rv een doelmatige en volledige behandeling van de vordering of het verzoek tijdens de mondelinge behandeling te bevorderen. In deze cursus wordt de mondelinge behandeling nieuwe stijl stap voor stap met u doorgenomen.

De mondelinge behandeling kan niet volledig zijn indien niet alle relevante feitelijke informatie tijdig op de tafel van de rechter wordt gelegd. Het wetsvoorstel vereenvoudiging en modernisering van het bewijsrecht (35 498) gaat daarover, onder meer over voorlopige informatie- en bewijsverkrijging, hetgeen daarvoor deels in een nieuw jasje wordt gestoken. Deze cursus is helemaal gericht op hoe de Mondelinge Behandeling nu gaat.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

 

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

 

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
11 maart 202413:00 - 17:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Na een start als juridisch medewerker op het kantoor van een gerechtsdeurwaarder werkt mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen (senior raadsheer Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch) sinds 1985 in de rechterlijke macht. Na het doorlopen van de Raio-opleiding in Arnhem en Nijmegen, werkte hij vanaf 1991 bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch. Vanaf 2001 is hij werkzaam bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1984 juridisch onderwijs. Aanvankelijk betrof dit diverse rechtsgebieden. Daarna kwam de focus te liggen op het burgerlijk recht en vanaf 2001 beperkt hij zich tot het burgerlijk procesrecht. Op dat terrein verzorgt hij thans een breed scala aan cursussen. Op grond van zijn ervaring op de ‘werkvloer’ weet hij daarbij de theorie op een onderhoudende manier in verbinding te brengen met de praktijk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Verdiepingscursus Tactisch Procederen

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Wanprestatie (tekortschieten, verzuim en schadevergoeding)

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Goederen- en zekerhedenrecht

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling