De rol van de door de Ondernemingskamer benoemde bestuurder

Datum Vr 15 mrt 2024
Tijd 12:00 - 14:00u
PO/PE Punten 2
Locatie Online
Docent mr. B.J. (Bruno) Tideman
Prijs € 180,- Excl. BTW

Algemene informatie

Met enige regelmaat benoemt de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam (OK) een bestuurder in het kader van geschillen, ten aanzien waarvan de OK bevoegd is.

Deze cursus schetst het juridische kader en het feitelijke krachtenveld waarbinnen de OK-bestuurder opereert. De deelnemer krijgt daarbij antwoord op onder meer de volgende vragen: 

Hoe wordt de OK bestuurder benoemd en ontslagen? Wat is de verhouding tussen de OK en de OK bestuurder? Wat kunt u van een OK-bestuurder verwachten? Wat zijn diens bevoegdheden en taken? Hoe zit het met de eventuele aansprakelijkheid van de OK-bestuurder? Met welke dilemma’s wordt een OK-bestuurder in de praktijk ‘geconfronteerd’ en hoe kan hij daarmee omgaan? De OK bepaalt regelmatig dat de OK-bestuurder het tot zijn taak mag rekenen een minnelijke regeling te beproeven. Op welke wijze kan een OK-bestuurder daar invulling aan geven?

Programma

DatumTijd
15 maart 202412:00 - 14:00 uur

Docenten

mr. B.J. (Bruno) Tideman

mr. B.J. (Bruno) Tideman

Bruno Tideman is al meer dan zijn halve leven advocaat. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, insolventierecht, vastgoed en conflictcommunicatie. Hij wordt regelmatig aangesteld als curator in grote of complexe faillissementen en als tijdelijk bestuurder of beheerder van aandelen in zaken van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Hij is daarnaast rechter-plaatsvervanger bij team insolventies van Rechtbank Rotterdam. Bruno publiceert met enige regelmaat in vaktijdschriften als TvI en FIP en als annotator van de JOR.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

2
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Productvormgeving: internationaal auteursrecht en andere recente ontwikkelingen

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Wanprestatie (tekortschieten, verzuim en schadevergoeding)

Online
Vroegboekkorting

Legal English

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Dividendbeleid bij BV en NV

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling