Familievermogensrecht Actueel

Datum Di 26 apr 2022
Tijd 09:00 - 13:30u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols
Prijs € 299,- (Online) Excl. BTW
€ 329,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

De tijd staat niet stil, ook niet op het terrein van het familievermogensrecht. Er is veel te beleven op rechtspraak.nl en ook in de bladen krijgt dit onderdeel van het vermogensrecht veel aandacht. Aan de hand van recente jurisprudentie en literatuur zal de docent de ‘state of the art’ bespreken en een en ander vertalen naar de praktijk van alle dag. Alle leerstukken komen voorbij. U moet denken aan de positie van schuldeisers, pauliana, (uitleg en doorbreken van) huwelijkse voorwaarden, huwelijkse voorwaarden in concreto, pensioen, de ondernemer in het huwelijksvermogensrecht, gemeenschap van goederen en de samenlevingsrelatie. Er is ruimte voor het inbrengen van vragen vanuit uw eigen praktijk en discussie.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 329,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 299,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
26 april 202209:00 - 13:30 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot 1 november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit. Daarnaast is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate planning. Tot 2004 was hij werkzaam in de notariële praktijk. Hij is onder meer hoofdredacteur van het (losbladige) Handboek Estate Planning, co-auteur van het Handboek Erfrecht en hoofdredacteur van het Tijdschrift Erfrecht. Ook is hij vaste medewerker voor het WPNR en redacteur van EstateTip Review. Hij is, onder meer, hoofddocent van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (Familievermogensrecht) en de beroepsopleiding tot estate planner (EPN). In december 2005 promoveerde hij tot doctor in de Rechtsgeleerdheid op de dissertatie getiteld ‘Quasi-erfrecht met bindende elementen’. Freek Schols adviseert, publiceert en geeft lezingen en voordrachten op diverse rechtsgebieden.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass ‘Rondom de patchworkfamily’

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Testeren met de gebroeders Schols

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Vergoedingsrechten bij gehuwden en samenlevers

Fysiek + Online

Afstamming en Gezag (nationaal & internationaal)

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling