Het fusie- en overnameproces in de praktijk (verdiept)

“Met deze complete cursus krijgt u gedegen juridische kennis en praktische oplossingen voor uw M&A-praktijk”

Datum Ma 5 jun 2023
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz, mr. R. (Remie) Huijs
Prijs € 549,- (Online) Excl. BTW
€ 599,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

In deze cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan het traject van fusies en overnames. Zo wordt er aandacht besteed aan de juridische techniek met betrekking tot de bedrijfsfusie, de aandelenfusie en de juridische fusie, waarbij nauwkeurig wordt gekeken naar de acterende partijen in het proces en de voetangels en klemmen die vanuit het juridisch perspectief aan de orde zijn. Daarnaast passeren de praktische aspecten de revue bezien vanuit het contractenrecht. De overnameovereenkomst wordt vanuit alle kanten bezien, waarbij gebruikelijke contractuele bepalingen worden besproken en tegen het licht worden gehouden. Zo zullen contractuele voorbehouden als de ‘subject to written contract clause’ en de ‘subject to (supervisory) board approval’ worden besproken waarbij interessante vragen opkomen zoals naar het al dan niet ontstaan van (zuiver) potestatieve voorwaarden en de consequenties daarvan. Hierbij speelt ook het vertegenwoordigingsrecht van Boek 2 een belangrijke rol. Verder zal ook worden stilgestaan bij waarderings- en prijsmechanismen (locked box en closing accounts) en de contractuele vastlegging daarvan. De behandeling van garanties en vrijwaringen en de zekerheden komen ook uitvoerig aan bod. Tenslotte wordt aandacht besteed aan de afspraken in de aandeelhoudersovereenkomst. Kortom, er valt veel te bespreken bij deze complete behandeling van het overnameproces.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 599,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch en hapjes gedurende de dag zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 549,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
5 juni 202309:30 - 16:45 uur

Docenten

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Schwarz is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam en daarnaast als hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Hij is mede-oprichter en wetenschappelijk directeur van het Maastrichts Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). Voorts is hij als redacteur verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften en boekenreeksen. Prof. Schwarz publiceert over diverse onderwerpen, met name op het gebied van het rechtspersonen- en ondernemingsrecht. Hij is actief als adviseur, arbiter en toezichthouder en is partner bij Baker Tilly Berk.

mr. R. (Remie) Huijs

mr. R. (Remie) Huijs

Remie Huijs is advocaat sinds 1993. Hij is als partner (M&A/Corporate) verbonden aan Holla Advocaten (Legal & Tax). Remie begeleidt fusies, overnames en het aangaan van samenwerkingsverbanden (joint ventures). Daarnaast treedt hij op in geschillen in de samenwerking waarin aandeelhouders, vennoten, bestuurders en/of commissarissen betrokken zijn.
Remie studeerde rechten aan de Universiteit Tilburg. Hij voltooide onder meer de Grotius specialisatieopleidingen Fusies & Overnames en Corporate Litigation. Remie treedt regelmatig op als gastdocent en is lid van de Vereniging Corporate Litigation. Verder is hij als redacteur verbonden aan het tijdschrift ARO.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Online
Vroegboekkorting

Insolventie en Huur

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Waardebepaling onderneming in het familierecht

Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Certificering van aandelen

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling