Huurrecht Update (woon- en bedrijfsruimte): recente ontwikkelingen

“verzorgd door een van de beste huurrechtspecialisten”

Datum Wo 8 jun 2022
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten mr. dr. G. (Govert) Kerpestein, Mr. H. (Huib) Hielkema
Prijs € 355,- (Online) Excl. BTW
€ 399,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Cursusbeschrijving

De docenten behandelen de laatste ontwikkelingen in het huurrecht voor bedrijfsruimte (Kerpestein) en woonruimte (Hielkema). Aan de orde komen recente rechtspraak van met name hogere rechtscolleges en actuele ontwikkelingen in de regelgeving. Bij het bedrijfsruimtegedeelte zal meer nadruk liggen op de rechtspraak en bij het woonruimtegedeelte zal meer nadruk liggen op actuele regelgeving, die de laatste tijd overvloedig is. Denk daarbij onder meer aan steeds meer nieuwe regelgeving rond de huurprijzen. Met uitstapjes naar recente wijzigingen van de Huisvestingswet (woningdelen, opkoopbescherming). Indien het nieuwe kabinet voldoende concrete plannen rond de huurwetgeving heeft gepresenteerd zal daar vanzelfsprekend ook aandacht aan worden besteed. Wat betreft bedrijfsruimte ligt het accent met name op de laatste stand van zaken met betrekking tot de Corona-huurkorting en de Centre Hotel arresten waarin een aantal heikele, typisch bedrijfsruimte knelpunten samen komen. Met deze actualiteitendag zijn de cursisten weer helemaal up to date.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 399,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie. Lunch en snacks zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 355,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
8 juni 202209:30 - 16:45 uur

Programma

09.00 – 09.30: Ontvangst en registratie
09.30 – 11.00: Actualiteiten woonruimte (Mr. Huib Hielkema)

 • recente regelgeving huurprijzen
 • recente wijzigingen Huisvestingswet (woningdelen, opkoopbescherming)
 • laatste ontwikkelingen Wet Doorstroming Huurmarkt 2015

11.00 – 11.15: Pauze

11.15 – 12.45: Actualiteiten woonruimte (Mr. Huib Hielkema)

 • de gebrekenregeling
 • renovatie
 • air bnb

12.45 – 13.30: Lunch

13.30 – 15.00: Actualiteiten bedrijfsruimte (Mr. Dr. Govert Kerpestein)

 • Coronacrisis: huurkorting
 • opzegging en huurbeëindiging
 • ontbinding wegens wanprestatie

15.00 – 15.15: Pauze

15.15 – 16.45: Actualiteiten bedrijfsruimte (Mr. Dr. Govert Kerpestein)

 • Centre Hotel arresten
 • huurprijsherziening
 • afwijkende bedingen

Docenten

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

Govert Kerpestein (Vlissingen, 1964) is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Sedert 1992 advocaat, gespecialiseerd in het huurrecht bedrijfsruimte. In 2005 is hij gepromoveerd op de nieuwe huurwetgeving. Zijn dissertatie “Huur en verhuur van bedrijfsruimte” is een kritische beschouwing op de in 2003 in werking getreden huurwetgeving. In augustus 2019 is de 7e editie verschenen van zijn handboek “Huurrecht bedrijfsruimte” (SDU Uitgevers). Daarnaast is hij redacteur van “Commentaar Huurrecht” (SDU Uitgevers). Govert Kerpestein, tegenwoordig een huurrechtspecialist en geen advocaat meer, is bekend door zijn gastcolleges, postdoctorale cursussen en studiedagen die hij door het hele land verzorgt.

Mr. H. (Huib) Hielkema

Mr. H. (Huib) Hielkema

Huib Hielkema (1960) is sinds 1990 advocaat. Hij is partner van Hielkema & co te Amsterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in het vastgoedrecht, in het bijzonder het huurrecht voor woon- en bedrijfsruimte, en wordt beschouwd als één van de beste huurrechtadvocaten van het land. Hij vervult diverse docentschappen op het gebied van het huurrecht, onder meer voor de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Verder publiceert hij regelmatig over huurrechtelijke onderwerpen. Hij maakt deel uit van de hoofdredactie en is mede-auteur van de losbladige Groene Kluwer Huurrecht. Voorts is hij redacteur van SDU Commentaar Huurrecht, co-auteur van het boek “Huurrecht Woonruimte” (SDU), co-auteur van het Huurrechtmemo, medewerker van WR, Tijdschrift voor Huurrecht, en eindredacteur/co-auteur van het boek “Burenoverlast, remedies tegen de overlastgevende huurder” (Maklu). Hij is oud-lid van de Adviescommissie Huurrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten en maakte tot 2009 deel uit van het bestuur van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Huurrecht (woon- en bedrijfsruimte)

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Goederen- en zekerhedenrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Verdiepingscursus Tactisch Procederen

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass procederen in civiel hoger beroep

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling