Huurrecht Update (woon- en bedrijfsruimte): recente ontwikkelingen

“verzorgd door de beste huurrechtspecialisten”

Datum Do 1 dec 2022
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten mr. dr. G. (Govert) Kerpestein, Mr. H. (Huib) Hielkema, mr. R.W. (Rob) Nederveen
Prijs € 549,- (Online) Excl. BTW
€ 599,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

De docenten behandelen de laatste ontwikkelingen in het huurrecht voor bedrijfsruimte (Kerpestein) en woonruimte (Hielkema/Nederveen). Aan de orde komen recente rechtspraak van met name hogere rechtscolleges en actuele ontwikkelingen in de regelgeving. Denk daarbij onder meer aan nieuwe regelgeving rond de huurprijzen. Indien het nieuwe kabinet voldoende concrete plannen rond de huurwetgeving heeft gepresenteerd zal daar vanzelfsprekend ook aandacht aan worden besteed. Wat betreft bedrijfsruimte ligt het accent met name op de laatste stand van zaken met betrekking tot de Corona-huurkorting, de implementatie van Energielabel C in bestaande huurverhoudingen, en de Centre Hotel arresten waarin een aantal heikele, typisch bedrijfsruimte knelpunten samen komen. Met deze actualiteitendag zijn de cursisten weer helemaal up to date.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 599,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 549,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
1 december 202209:30 - 16:45 uur

Docenten

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

Govert Kerpestein (Vlissingen, 1964) is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Sedert 1992 advocaat, gespecialiseerd in het huurrecht bedrijfsruimte. In 2005 is hij gepromoveerd op de nieuwe huurwetgeving. Zijn dissertatie “Huur en verhuur van bedrijfsruimte” is een kritische beschouwing op de in 2003 in werking getreden huurwetgeving. In augustus 2019 is de 7e editie verschenen van zijn handboek “Huurrecht bedrijfsruimte” (SDU Uitgevers). Daarnaast is hij redacteur van “Commentaar Huurrecht” (SDU Uitgevers). Govert Kerpestein, tegenwoordig een huurrechtspecialist en geen advocaat meer, is bekend door zijn gastcolleges, postdoctorale cursussen en studiedagen die hij door het hele land verzorgt.

Mr. H. (Huib) Hielkema

Mr. H. (Huib) Hielkema

Huib Hielkema (1960) is sinds 1990 advocaat. Hij is partner van Hielkema & co te Amsterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in het vastgoedrecht, in het bijzonder het huurrecht voor woon- en bedrijfsruimte, en wordt beschouwd als één van de beste huurrechtadvocaten van het land. Hij vervult diverse docentschappen op het gebied van het huurrecht, onder meer voor de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Verder publiceert hij regelmatig over huurrechtelijke onderwerpen. Hij maakt deel uit van de hoofdredactie en is mede-auteur van de losbladige Groene Kluwer Huurrecht. Voorts is hij redacteur van SDU Commentaar Huurrecht, co-auteur van het boek “Huurrecht Woonruimte” (SDU), co-auteur van het Huurrechtmemo, medewerker van WR, Tijdschrift voor Huurrecht, en eindredacteur/co-auteur van het boek “Burenoverlast, remedies tegen de overlastgevende huurder” (Maklu). Hij is oud-lid van de Adviescommissie Huurrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten en maakte tot 2009 deel uit van het bestuur van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

mr. R.W. (Rob) Nederveen

mr. R.W. (Rob) Nederveen

Rob is advocaat bij Hielkema & co. Voor zijn overstap naar Hielkema & co heeft Rob zeven jaar bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten gewerkt. Hij houdt zich vanaf het begin van zijn carrière bezig met het vastgoedrecht en in het bijzonder het huurrecht. Rob heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Rob o.m. hoofdredacteur bij SDU Commentaar Huurrecht en auteur bij Selectie & Essentie Jurisprudentie Huurrecht Woonruimte (Online uitgave van Uitgeverij Den Hollander). Rob geeft met enige regelmaat cursussen over het huurrecht aan zowel advocaten, het bedrijfsleven als particulieren.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Mededelingsplichten en Onderzoeksplichten

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Natrekking en het doorbreken daarvan

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

De Koopovereenkomst

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling