Internationaal Familierecht

“op gestructureerde wijze krijgt u handvatten op het gebied van het internationaal familierecht”

Datum Ma 4 dec 2023
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam)
Docent Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner
Prijs € 465,- € 365,- (Online)
€ 515,- € 415,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 415,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 23 november 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 515,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 365,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 23 november 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 465,- (excl. btw)

Algemene informatie

De wereld wordt steeds mobieler en dat heeft gevolgen voor uw praktijk: steeds meer internationale elementen in uw zaken. Tegelijkertijd wordt de regelgeving ook complexer met meer internationale verdragen en Europese verordeningen. Tijdens deze cursus krijgt u uitleg over verschillende terreinen.In het eerste gedeelte wordt aandacht besteed aan internationale huwelijken en echtscheidingen (bijvoorbeeld de erkenning van buitenlandse huwelijken in Nederland en de bevoegdheid van de Nederlandse rechter om de echtscheiding uit te spreken). In het tweede gedeelte van de cursus wordt aandacht besteed aan het internationaal gezagsrecht. Wanneer is de Nederlands rechter bevoegd om uitspraak te doen over het gezag, omgangsregelingen of een OTS? En welk recht wordt toegepast? Ten slotte zal ook aandacht worden besteed aan de financiële kant van de zaak: het alimentatierecht en het huwelijksvermogensrecht. Wanneer is de rechter bevoegd en welk recht wordt toegepast? Deze en vele andere vragen worden tijdens deze interactieve cursus behandeld.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 515,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch en hapjes gedurende de dag zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 465,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
4 december 202309:30 - 16:45 uur

Docenten

Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner

Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner

Ian Sumner is hoogleraar familierecht en internationaal privaatrecht aan de Tilburg University en daarnaast rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Overijssel. Verder is hij juridisch consultant.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6
6
Fysiek
Vroegboekkorting

Huiselijk geweld in het Familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Testamenten anno 2023

Fysiek + Online

Actualiteiten erfrecht

Fysiek + Online

Verdelen en verrekenen bij echtscheiding

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling