Internationaal Familierecht

Datum Wo 9 nov 2022
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner
Prijs € 455,- (Online) Excl. BTW
€ 499,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

De wereld wordt steeds mobieler en dat heeft gevolgen voor uw praktijk: steeds meer internationale elementen in uw zaken. Tegelijkertijd wordt de regelgeving ook complexer met meer internationale verdragen en Europese verordeningen. Tijdens deze cursus krijgt u uitleg over verschillende terreinen.In het eerste gedeelte wordt aandacht besteed aan internationale huwelijken en echtscheidingen (bijvoorbeeld de erkenning van buitenlandse huwelijken in Nederland en de bevoegdheid van de Nederlandse rechter om de echtscheiding uit te spreken). In het tweede gedeelte van de cursus wordt aandacht besteed aan het internationaal gezagsrecht. Wanneer is de Nederlands rechter bevoegd om uitspraak te doen over het gezag, omgangsregelingen of een OTS? En welk recht wordt toegepast? Ten slotte zal ook aandacht worden besteed aan de financiële kant van de zaak: het alimentatierecht en het huwelijksvermogensrecht. Wanneer is de rechter bevoegd en welk recht wordt toegepast? Deze en vele andere vragen worden tijdens deze interactieve cursus behandeld.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 499,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie. Lunch en snacks zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 455,- excl. BTW.

Programma

DatumTijd
9 november 202209:30 - 16:45 uur

Programma volgt nog.

Docenten

Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner

Prof. mr. dr. I. (Ian) Sumner

Ian Sumner is hoogleraar familierecht en internationaal privaatrecht aan de Tilburg University en daarnaast rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Overijssel. Verder is hij juridisch consultant.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.



Review plaatsen

6
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass Opvolging Familiebedrijf

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten gemeenschap van goederen bij echtscheiding

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten verdelen en verrekenen bij echtscheiding

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass Alimentatie & Ondernemer

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling