Intervisie voor advocaten

“De intervisiecursus van Iuris Legal is efficiënt en krachtig van opzet”

Data Do 14 nov 2024 & Ma 18 nov 2024
Tijd 15:00 - 17:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Online
Docent mr. M.M. (Merienke) Zwaan
Prijs € 310,- € 290,-

Online deelname: de cursus bedraagt € 290,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 31 oktober 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 310,- (excl. btw)

Algemene informatie

Advocaten zijn verplicht jaarlijks te voldoen aan de kwaliteitstoetsen door deel te nemen aan een vorm van gestructureerde feedback. Onder gestructureerde feedback wordt verstaan intervisie, peer review of gestructureerd intercollegiaal overleg. Intervisie is een effectieve vorm van gestructureerde feedback. Intervisie houdt in, een gestructureerde en periodieke bespreking in een groep van advocaten ter bevordering van de kwaliteit van de professionele beroepsuitoefening onder begeleiding van een deskundige.

De intervisiecursus van Iuris Legal is efficiënt en krachtig van opzet. De cursus vindt plaats onder begeleiding van ervaren gespreksleider mr. Merienke Zwaan. Merienke is advocaat/partner bij advocatenkantoor Delissen Martens. Zij is tevens een gecertificeerd gespreksleider intervisie. Ook heeft zij ervaring in mediations opgedaan, welke vaardigheden goed bruikbaar zijn in de intervisiepraktijk.

Tijdens de cursus worden dilemma’s, vragen over het eigen functioneren, de praktijkvoering of praktijkuitoefening ingebracht door de deelnemers. Het is niet de bedoeling dat tijdens de intervisie uitgebreid de juridische inhoud van een dossier wordt besproken; het gaat om de koers in een zaak of dilemma’s die spelen. Voor zover vertrouwelijke informatie wordt gedeeld of herleidbaar is, geldt dat de intervisieleider een deskundige is en een geheimhoudingsplicht heeft op grond van artikel 26, van de Advocatenwet.

De cursus is interactief van aard en voldoet aan de door de NOvA gestelde voorwaarden. De bijeenkomst vindt plaats in een beperkte groep van ten minste drie en ten hoogste tien advocaten.

De intervisiebijeenkomst duurt vier uur in totaal, bestaande uit twee maal twee lesuren. Na afronding van de cursus ontvangt u een certificaat met NOvA 4 (NJ) PO.

Programma

DatumTijd
14 november 202415:00 - 17:00 uur
18 november 202415:00 - 17:00 uur

De cursus duurt vier lesuren in totaal, bestaande uit twee maal twee lesuren. De cursus is ingepland op donderdag 14 november en maandag 18 november van 15:00-17:00 uur (excl. pauze).

Docenten

mr. M.M. (Merienke) Zwaan

mr. M.M. (Merienke) Zwaan

Merienke Zwaan is ruim twintig jaar advocaat. Zij is als partner verbonden aan Delissen Martens advocaten in Den Haag. Merienke is daarnaast ervaren gespreksleider intervisie en zij is opgenomen in het ‘Register gespreksleider intervisie’ van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook heeft zij ervaring in mediations opgedaan, welke vaardigheden goed bruikbaar zijn in de intervisiepraktijk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
Online
Vroegboekkorting

Intervisie voor advocaten

Online
Vroegboekkorting

Legal English

Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

Online
Vroegboekkorting

WWFT, AVG en de UBO-registers: toepassing in de praktijk

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling