Masterclass ‘Rondom de patchworkfamily’

Datum Di 26 nov 2024
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre Amsterdam
Docent Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols
Prijs € 349,- € 299,- (Online)
€ 379,- € 335,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 335,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 12 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 379,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 299,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 12 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 349,- (excl. btw)

Algemene informatie

In de masterclass ‘Rondom de patchwork family’ behandelt prof. Freek Schols, mede aan de hand van jurisprudentie en literatuur, diverse aspecten van en rondom het samengestelde gezin. Een fenomeen dat niet meer weg te denken is uit de erfrechtelijke praktijk van alle dag en dat noopt tot creativiteit en een andere focus. De erfrechtelijke spanning in deze dossiers is vaak te snijden. Hoe zit het met het herroepen van testamenten, het gemis aan erfrechtelijke binding en het zogenaamde gezamenlijke testeren? Hoe kan worden voorkomen dat de langstlevende de diverse kinderen ongelijk behandelt. Is het mogelijk om grip te houden op het testeergedrag van de partner. Kan anderzijds de oude en ook de nieuwe partner erfrechtelijk buiten de deur gehouden en eigen kinderen worden beschermd? Wat met de legitieme als stiefkinderen gelijk moeten erven? En kunnen (stief)kinderen eerder uit de erfrechtelijke wachtkamer komen? Vragen die deze dag beantwoord worden. Er is ruimte voor discussie en het inbrengen van vragen vanuit uw eigen praktijk.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
26 november 202413:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot 1 november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit. Daarnaast is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate planning. Tot 2004 was hij werkzaam in de notariële praktijk. Hij is onder meer hoofdredacteur van het (losbladige) Handboek Estate Planning, co-auteur van het Handboek Erfrecht en hoofdredacteur van het Tijdschrift Erfrecht. Ook is hij vaste medewerker voor het WPNR en redacteur van EstateTip Review. Hij is, onder meer, hoofddocent van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (Familievermogensrecht) en de beroepsopleiding tot estate planner (EPN). In december 2005 promoveerde hij tot doctor in de Rechtsgeleerdheid op de dissertatie getiteld ‘Quasi-erfrecht met bindende elementen’. Freek Schols adviseert, publiceert en geeft lezingen en voordrachten op diverse rechtsgebieden.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
4
Fysiek
Vroegboekkorting

Huiselijk geweld in het Familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Certificering van aandelen

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten verdelen en verrekenen bij echtscheiding

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

De beperkte gemeenschap van goederen: toepassing van het nieuwe stelsel in geval van echtscheiding

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling