Meesterlijk Schrijven

Datum Vr 24 nov 2023
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent drs. M.C. (Mascha) Furth
Prijs € 499,- € 445,-

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 445,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 6 november 2023. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 499,- (excl. btw)

Algemene informatie

Tijdens de training Meesterlijk Schrijven werk je aan de overtuigingskracht van je schriftelijke stukken, zoals dagvaardingen, verweerschriften, brieven en e-mails. Helder schrijven hoeft geen afbreuk te doen aan de juridische inhoud; tijdens deze training zoeken we juist de balans tussen helder en overtuigend schrijven, en goed aansluiten bij de juridische context van de zaak. Je krijgt inzichten uit de argumentatieleer aangereikt en praktische adviezen om een overtuigende, helder geformuleerde tekst te schrijven.

Tijdens de training volgen we de weg ‘van onderzoek naar tekst’:

  1. Onderzoek. Je bestudeert de zaak en bepaalt je gedachten: wat ga je schrijven, aan wie en met welk doel?
  2. Selecteren. Je selecteert welke informatie en argumenten je in de tekst zult opnemen om je doel te bereiken.
  3. Structureren. Je brengt een logische opbouw aan in de tekst, en je structureert je argumenten in een argumentatiestructuur, zodat je die overzichtelijk en overtuigend aan de lezer kunt presenteren.
  4. Formuleren. Je besteedt tot slot aandacht aan hoe je het verhaal het beste aan je lezer kunt vertellen: hoe zorg je dat je zinnen prettig leesbaar zijn, en hoe raak je de juiste toon?

We werken tijdens de training met voorbeelden en oefenmateriaal uit de juridische praktijk.

Prijs en locatie

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 499,- excl. btw. Uitgebreide lunch en hapjes gedurende de dag zijn inbegrepen, alsmede onbeperkt thee, koffie en frisdrank.

Programma

DatumTijd
24 november 202309:30 - 16:45 uur

Docenten

drs. M.C. (Mascha) Furth

drs. M.C. (Mascha) Furth

Mascha Furth heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd, met de specialisatie taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica. Mascha is een ervaren trainer communicatie & argumentatie en doceert voornamelijk aan juridische doelgroepen waaronder de Nederlandse Orde van Advocaten, diverse advocatenkantoren, de rechterlijke macht, Ministeries en de Belastingdienst.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6
Fysiek + Online

Roladministratie voor juridisch secretaresses en ondersteuners

Online

Jaarrekening-analyse voor juristen (vervolg-cursus)

Online

WWFT, AVG en het UBO-register: toepassing in de praktijk

Fysiek + Online

Meesterlijk Schrijven

© Copyright 2023 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling