Meldplicht datalekken in de praktijk:
tips & tricks

“Exclusief bij Iuris Legal”

Datum Di 19 mrt 2024
Tijd 10:00 - 12:00u
PO/PE Punten 2
Locatie Online
Docent Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt
Prijs € 180,- Excl. BTW

Algemene informatie

Datalekken zijn aan de orde van de dag: elke dag verschijnen er berichten in de media over datalekken bij grote en kleine partijen. Hoewel bedrijven allerlei maatregelen treffen om datalekken te voorkomen, zit een (menselijke) fout in een klein hoekje. Elk bedrijf wordt met beveiligingsincidenten geconfronteerd. Maar wanneer is nu sprake van een datalek dat aan de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, moet worden gemeld? Hoe zit het met het melden aan de mensen van wie de gegevens mogelijk op straat zijn komen te liggen? Leidt een ransomware-aanval automatisch tot een datalek? Hoe voorkom je reputatieschade en boetes?

Wanneer er een datalek plaatsvindt, moeten in sneltreinvaart beslissingen worden genomen. In deze cursus helpt de docent u op weg met praktische tips en tricks zodat u weet wat u moet doen. Uiteraard wordt het meldingsformulier van de Autoriteit Persoonsgegevens doorgenomen aan de hand van een casus. Ook wordt aandacht besteed aan het beleggen van verantwoordelijkheden binnen een organisatie. Tot slot wordt aandacht besteed aan relevante recente handhavingsbesluiten van de Autoriteit Persoonsgegevens, zoals de boetes die zijn opgelegd aan Booking.com, de PVV en CP&A. Na deze cursus weet u wat u (en anderen binnen uw organisatie) moet(en) doen wanneer uw organisatie geconfronteerd wordt met een datalek.

Programma

DatumTijd
19 maart 202410:00 - 12:00 uur

Docenten

Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Friederike van der Jagt is advocaat bij Hunter Legal te Amsterdam. Zij werkte eerder als privacyrechtadvocaat bij de advocatenkantoren Van Doorne en Stibbe en in het bedrijfsleven als Senior Legal Counsel Privacy bij een internationaal beveiligingssoftwarebedrijf. Friederike publiceert en spreekt geregeld over privacygerelateerde onderwerpen, is een van de redacteurs van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens en auteur van de Kluwer Themapagina AVG. Verder is zij voorzitter van de Stichting Take Back Your Privacy, bestuurslid van de Nederlandse Juristen-Vereniging en plaatsvervangend lid van het Hof van Discipline. Daarnaast is zij hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht en docent privacy bij de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen. Voorts is zij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering en fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

2
Online
Vroegboekkorting

Wwft kantoorbeleid

Online
Vroegboekkorting

WWFT, AVG en de UBO-registers: toepassing in de praktijk

Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten AVG en UAVG

Online
Vroegboekkorting

Wwft kantoorbeleid

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling