Ontwikkelingen in het Arbeidsrecht

“hoogaangeschreven cursus”

Datum Do 15 dec 2022
Tijd 10:00 - 17:15u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Prof. mr. dr. A.R. (Ruben) Houweling, Mr. E. (Esther) van der Meulen
Prijs € 469,- (Online) Excl. BTW
€ 519,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Tijdens deze cursus wordt u in 6 uur volledig bijgepraat op het terrein van het arbeidsrecht. Recente rechtspraak en jurisprudentie zullen van juridische context en praktische implicaties worden voorzien. Er is veel ruimte voor interactie en inbreng van eigen casuïstiek. Aan bod komen o.m.: ontslagrecht, zieke werknemer, kwalificatie, cao-recht, overgang van onderneming, bijzondere bedingen en eerste rechtspraak over de nieuwe wet Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 585,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch en hapjes zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 535,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
15 december 202210:00 - 17:15 uur

Docenten

Prof. mr. dr. A.R. (Ruben) Houweling

Prof. mr. dr. A.R. (Ruben) Houweling

Ruben Houweling (1980) studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij aansluitend benoemd tot Universitair Hoofddocent. In die hoedanigheid heeft hij onder meer de succesvolle Master Arbeidsrecht (2009) opgericht. In juni 2011 is Ruben benoemd tot Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hij geeft daarbij leiding aan het team docenten en onderzoekers van de sectie Arbeidsrecht. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP) en maakt deel uit van de kernredactie van dit blad. Hij ontwikkelde de interactieve digitale kennisbank (VAAN) AR Updates.nl en is hoofdredacteur van deze wekelijkse online update. Daarnaast is Ruben lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en van de Sdu Cursus Adviesraad Arbeidsrecht. Ruben verzorgt regelmatig lezingen en cursussen. Hij publiceert veelvuldig in diverse vaktijdschriften en boeken. Vanaf 2009 is Ruben als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind. Verder is hij in 2022 benoemd tot kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER).

Mr. E. (Esther) van der Meulen

Mr. E. (Esther) van der Meulen

Esther van der Meulen is advocaat partner bij Lexence. Zij is gespecialiseerd in ontslag, medezeggenschap, duurzame inzetbaarheid en CAO-problematiek. Eerder werkte zij bij Van Doorne, Deloitte en de Nationale Politie. Esther is onder andere ook voorzitter van de geschillencommissie cao kinderopvang.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Bestuurders- en concernaansprakelijkheid

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten Arbeidsrecht

Online
Vroegboekkorting

Arbeidsrechtelijke aspecten van M&A

Online
Vroegboekkorting

Ontslag van de statutair bestuurder

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling