Perikelen in het Familiebedrijf; het managen van emoties langs ondernemingsrechtelijke-, huwelijksvermogensrechtelijke-, en erfrechtelijke weg

Datum Ma 13 mrt 2023
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docent Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
Prijs € 349,- (Online) Excl. BTW
€ 379,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

In deze cursus wordt ingegaan op het emotievolle terrein van de bedrijfsopvolging, waarbij aspecten van vennootschapsrecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht ruim aan de orde komen. Ingegaan zal worden op het managen van emoties via een familiestatuut of anderszins, en op vennootschapsrechtelijke instrumenten zoals de certificering van aandelen en bijvoorbeeld aandelen zonder stemrecht en zonder winstrecht etc. Ook in dat verband wordt gekeken naar huwelijksvermogensrechtelijke aspecten, zoals de verkoop van aandelen die in een huwelijksgemeenschap vallen, alsook onderwerpen op het terrein van het erfrecht, zoals vererving dan wel legatering van aandelen, waarbij ook thema’s als het inferieur legaat aan de orde komen.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 379,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 349,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
13 maart 202313:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

Prof. Schwarz is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam en daarnaast als hoogleraar verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Hij is mede-oprichter en wetenschappelijk directeur van het Maastrichts Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). Voorts is hij als redacteur verbonden aan verschillende wetenschappelijke tijdschriften en boekenreeksen. Prof. Schwarz publiceert over diverse onderwerpen, met name op het gebied van het rechtspersonen- en ondernemingsrecht. Hij is actief als adviseur, arbiter en toezichthouder en is partner bij Baker Tilly Berk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

De Koopovereenkomst van aandelen

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Alles over kinderen in het familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass ‘Rondom de Legitieme’

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

ESG voor juristen: gepaste zorgvuldigheid en duurzaamheid

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling