Testamenten anno 2023

“een unieke cursus van de gebroeders Schols”

Datum Vr 10 nov 2023
Tijd 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten 6
Locatie Atrium Meeting Centre (Amsterdam Zuidas)
Docenten Prof. mr. dr. B.M.E.M. (Bernard) Schols, Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols
Prijs € 499,- (Online) Excl. BTW
€ 549,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Deze cursus zullen de gebroeders Schols ‘alle’ actuele testamentaire clausules en testamentaire varianten de revue laten passeren en zal vooral op het hoe en waarom van een en ander ingegaan worden, zowel theoretisch als praktisch. Denk hierbij aan: de Quasi-wettelijke verdeling, het tweetrapstestament, het afvullegaat, de IPR-cautio, de dertigdagenclausule, de vrijstelling van inbreng, de uit- en insluitingsclausule, plaatsvervulling en aanwas, wijziging van de inkortingsvolgorde, executeurs en afwikkelingsbewindvoerders, onderscheid legaat en last, de democratieclausule en ga zo maar door.

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 549,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch en hapjes gedurende de dag zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 499,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
10 november 202309:30 - 16:45 uur

Docenten

Prof. mr. dr. B.M.E.M. (Bernard) Schols

Prof. mr. dr. B.M.E.M. (Bernard) Schols

Prof. mr. dr. Bernard Schols is thans als hoogleraar verbonden aan het Centrum voor Notarieel recht van de Radboud Universiteit Nijmegen en vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate planning. Hij is gepromoveerd (2007) op de ‘sterren’ van de executeur. Hij was notaris te Nijmegen en rechter(-plv) bij de rechtbank Arnhem. Hij schreef voor de KNB preadviezen over de legitieme portie (2006) en de verdeling (2012). Mede van zijn hand verscheen ook het populaire boek ‘Voorkom ruzie bij de kist’. Als deskundige beantwoordt hij vragen op het gebied van schenken en erven in het weekblad Elsevier.

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols

Prof. Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot 1 november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit. Daarnaast is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate planning. Tot 2004 was hij werkzaam in de notariële praktijk. Hij is onder meer hoofdredacteur van het (losbladige) Handboek Estate Planning, co-auteur van het Handboek Erfrecht en hoofdredacteur van het Tijdschrift Erfrecht. Ook is hij vaste medewerker voor het WPNR en redacteur van EstateTip Review. Hij is, onder meer, hoofddocent van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (Familievermogensrecht) en de beroepsopleiding tot estate planner (EPN). In december 2005 promoveerde hij tot doctor in de Rechtsgeleerdheid op de dissertatie getiteld ‘Quasi-erfrecht met bindende elementen’. Freek Schols adviseert, publiceert en geeft lezingen en voordrachten op diverse rechtsgebieden.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

6
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Vergoedingsrechten bij gehuwden en samenlevers

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Waardebepaling onderneming in het familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Alles over kinderen in het familierecht

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten verdelen en verrekenen bij echtscheiding

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling