Verdiepingscursus Procesrecht voor de juridisch ondersteuner

Datum Di 18 jun 2024
Tijd 13:30 - 16:45u
PO/PE Punten -
Locatie Aristo Meeting Centre Amsterdam
Docent Mw. S. (Sandra) den Ouden-Wijmans
Prijs € 220,- (Online) Excl. BTW
€ 250,- (Fysiek) Excl. BTW

Algemene informatie

Verrijk jouw juridische vaardigheden tijdens de cursus ‘Procesrecht voor de juridisch ondersteuner’. Ben je een ervaren juridisch ondersteuner op zoek naar meer verdieping? Dan is deze cursus wat voor jou!

Tijdens de cursus ontdek je onder andere de fijne kneepjes van beslaglegging, overbetekening en het begroten van een vordering. Daarnaast licht de docent toe in welke gevallen je kiest voor een (turbo) kort geding boven een bodemprocedure. Ook kom je alles te weten over het zuiveren van verstek en wanneer je in verzet kunt komen, en binnen welke termijn(en). Een uitgebreide toelichting over (onder)vrijwaring, voeging of tussenkomst passeert tevens de revue.

Deze cursus belicht de praktische aspecten van de werkzaamheden van een juridisch ondersteuner, die verder gaan dan dagelijkse dagvaardingen en conclusies.

Wil je bovendien meer weten van het procesrecht dan enkel het opstellen van B- en H-formulieren of het indienen van (proces)stukken? Meld je dan nu aan!

Programma in het kort:

Opening

1. Conservatoir- en executoriaal beslag

2. Kort geding

a. Rechtbank

b. Kanton

c. Verkorting termijn

3. Herstelexploot en anticipatie-exploot

4. Parkeerrol

Pauze

5. Verstek en verzet

6. (Onder) vrijwaring, voeging en tussenkomst

7. Verwijzingsprocedure

8. Liquidatietarief/nakosten

Prijs en locatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 250,- excl. btw. Onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij is inbegrepen.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 220,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
18 juni 202413:30 - 16:45 uur

Programma in het kort:
1.Conservatoir- en executoriaal beslag
2.Kort geding
a. Rechtbank
b. Kanton
c. Verkorting termijn
3.Herstelexploot en anticipatie-exploot
4.Parkeerrol
5.Verstek en verzet
6.(onder) vrijwaring, voeging en tussenkomst
7.Verwijzingsprocedure
8.Liquidatietarief/nakosten

Docenten

Mw. S. (Sandra) den Ouden-Wijmans

Mw. S. (Sandra) den Ouden-Wijmans

Sandra den Ouden-Wijmans is bijna 30 jaar werkzaam als juridisch secretaresse/roladministrateur, waarvan de laatste 17 jaar bij Kneppelhout Advocaten te Rotterdam. Na jarenlang als secretaresse te hebben gewerkt in een vastgoed- en bestuursrechtpraktijk zowel bij Kneppelhout als eerdere werkgevers met een ruime procespraktijk, deed zich de kans voor om bij Kneppelhout volledig de focus te leggen op de functie van roladministrateur voor de civiele rol, bestuursrechtelijke termijnen en onteigeningen. Sandra doet dat inmiddels vele jaren met veel plezier. Sandra heeft in haar loopbaan al veel collega-secretaresses opgeleid, maar is ook het vaste aanspreekpunt voor (beginnend) advocaten om enerzijds te helpen de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk, maar ook voor alle andere praktische zaken die zich voordoen als roladministrateur. Regelmatig geeft Sandra (interne) cursussen.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Effectief communiceren bij conflicten

Online
Vroegboekkorting

Wwft kantoorbeleid

Online
Vroegboekkorting

WWFT, AVG en de UBO-registers: toepassing in de praktijk

Online
Vroegboekkorting

Wwft en de UBO-registers

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling