Waardebepaling onderneming in het familierecht

Datum Di 3 dec 2024
Tijd 13:30 - 18:00u
PO/PE Punten 4
Locatie Aristo Meeting Center Amsterdam
Docent drs. S. (Sander) Schilder
Prijs € 340,- € 290,- (Online)
€ 370,- € 325,- (Fysiek)

Fysieke deelname: de cursus bedraagt € 325,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 18 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 370,- (excl. btw)Online deelname: de cursus bedraagt € 290,- (excl. btw) bij uw aanmelding vóór 18 november 2024. Vanaf deze datum bedraagt de cursus € 340,- (excl. btw)

Algemene informatie

Misschien is dit wel het meest ongrijpbare onderdeel bij een echtscheiding voor een advocaat/(-mediator): het waarderen van een IB-onderneming of de aandelen in een B.V. 

Tijdens deze cursus gaat gerechtelijk deskundige en register valuator drs. Sander Schilder FM RV in op de ‘highlights van de bedrijfswaardering in het familierecht. 

Tevens staat de docent stil bij belangrijke fiscale aspecten van de IB-ondernemer en DGA. Wat kunt u daarnaast leren van recente jurisprudentie? 

Doordat u uw kennis verbetert, heeft u een goed overzicht van de verschillende scenario’s en bent u sparringpartner voor uw cliënt en de door uw cliënt ingeschakelde financieel adviseur ten behoeve van de waardebepaling. Daarnaast kunt u tevens de juiste vragen stellen als een bedrijfswaardeerder als getuige-deskundige wordt aangesteld. 

Programma/inhoud

  • Verschil waarderen IB-onderneming of aandelen in een B.V./Holdingstructuur
  • Bedrijfswaardering bij echtscheiding vs. transactiepraktijk: de verschillen
  • Wat zijn essentiële vraagstukken (highlights) bij de bedrijfswaardering bij echtscheiding/overlijden.
  • Welke vragen kunt u altijd stellen? En wat is flauwekul? Welke vraag kan de deskundige niet beantwoorden?
  • Fiscale aspecten van zowel de IB-ondernemer als de DGA 
  • (Latente) Belastingclaims
  • Jurisprudentie

Prijs en locatie

Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het Aristo Meeting Center in Amsterdam Sloterdijk. Het Aristo Meeting Center ligt direct naast NS-station Amsterdam Sloterdijk en is daarom uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Aristo Meeting Center beschikt ook over een eigen parkeergarage met zeer gunstige parkeertarieven.

De cursus bedraagt € 370,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en lekkernij is inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 340,- excl. btw.

Programma

DatumTijd
3 december 202413:30 - 18:00 uur

Cursustijd is inclusief half uur pauze.

Docenten

drs. S. (Sander) Schilder

drs. S. (Sander) Schilder

Sander Schilder (1971) is fiscaal-econoom, Register Valuator, mediator, Forensische Mediator en docent en werkt vanuit zijn praktijk Santax Fiscaal Economen te Volendam. Hij heeft zijn eigen MKB-adviespraktijk. Zijn cliënten zijn ondernemers en vermogenden.

Daarnaast treedt hij regelmatig als gerechtelijk deskundige op in familiezaken (echtscheiding/overlijden) waar een onderneming(en)/B.V.(‘s) bij betrokken is/zijn.

Met zijn financiële, fiscale en mediation achtergrond is hij in staat om het voor de partijen inzichtelijk te maken waar het “financieel en fiscaal” over gaat.

Sander doceert regelmatig aan advocaten, accountants en fiscalisten en de rechterlijke macht over de financiële valkuilen en aandachtspunten bij een echtscheiding/overlijden.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4
4
Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Masterclass ‘Rondom de patchworkfamily’

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Testeren met de gebroeders Schols

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

Wanprestatie (tekortschieten, verzuim en schadevergoeding)

Fysiek + Online
Vroegboekkorting

De Koopovereenkomst

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling