WWFT en het UBO-register

“voldoe aan uw WWFT-opleidingsverplichting”

Datum Vr 28 jul 2023
Tijd 12:00 - 14:00u
PO/PE Punten 2
Locatie Online
Docent Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers
Prijs € 180,- Excl. BTW

Algemene informatie

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) geldt onder meer voor advocaten, notarissen en fiscalisten. Belangrijkste pijlers van de Wwft zijn het verrichten van cliëntenonderzoek en het melden van ongebruikelijke transacties. Ook moet bijvoorbeeld voldaan worden aan regels voor risicomanagement. Het is derhalve van groot belang dat u de inhoud van de Wwft kent en de voorgeschreven verplichtingen kunt uitvoeren en naleven.

Er zijn op het terrein van de Wwft veel recente wijzigingen die gevolgen hebben voor de uitoefening van uw praktijk. Zo is de Beleidsregel Toezicht Wwft 2023 per 1 januari voor advocaten aangepast met nieuwe opleidingseisen en eisen voor het instellen van een compliance officer en auditor. In deze praktische cursus worden al deze wijzigingen besproken. Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen: identificatie van cliënten, onderzoek naar uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s) en politiek prominente personen (PEP’s) en inschrijving in het UBO-register, (verplichte) dienstweigering indien nog geen UBO opgaaf aan het UBO-register is gedaan, risicobeleid, het onderzoek naar de herkomst van de middelen, de doorlichtplicht en het herkennen van ongebruikelijke transacties. Deze onderwerpen worden vanuit een praktische invalshoek benaderd en voorzien van concrete voorbeelden voor uw praktijk. Er is ruime gelegenheid vragen te stellen.

Na afloop van de cursus:

  • bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Wwft
  • bent u in staat om te herkennen welke diensten onder de werking van de Wwft vallen
  • kunt u de voorgeschreven verplichtingen onder de Wwft uitvoeren en naleven

Door het volgen van deze cursus voldoet u aan uw opleidingsverplichting op het terrein van de Wwft!

Als onderdeel van de cursus ontvangt u Wwft-documentatie die u in uw dagelijkse praktijk kunt gebruiken, waaronder een UBO verklaring, een pseudo-UBO verklaring, een PEP verklaring, en een WWFT stappenplan (in het Nederlands en Engels).

Deze cursus is ook aan te bevelen indien u geen praktijk voert op het gebied van de Wwft. Uw cliënten kunnen immers met de Wwft te maken hebben. Ook kan de Wwft bijvoorbeeld van toepassing zijn als uw derdengeldrekening wordt gebruikt, omdat het beheer van gelden onder de Wwft valt.

Programma

DatumTijd
28 juli 202312:00 - 14:00 uur

Docenten

Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers

Prof. mr. dr. B. (Birgit) Snijder-Kuipers

Birgit Snijder-Kuipers is kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek. Daarnaast is zij o.a. Hoogleraar Corporate Compliance & Anti-Money Laundering aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij publiceert regelmatig over de WWFT.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

2
Online
Vroegboekkorting

Actualiteiten AVG en UAVG

Online
Vroegboekkorting

Wwft kantoorbeleid

Online
Vroegboekkorting

M&A en Privacy

Online
Vroegboekkorting

WWFT, AVG en de UBO-registers: toepassing in de praktijk

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling