Prof. Mr.  W.A. (Willem) Hoyng

Prof. Willem Hoyng, advocaat partner, is één van de oprichters van advocatenkantoor Hoyng Rokh Monegier. De praktijk van Willem Hoyng bestaat voornamelijk uit het procederen op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht. Hij treedt op voor alle nationale rechtbanken (rechtbanken, gerechtshoven, de Hoge Raad), en procedeert voor het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ-EU) en het Europees Octrooibureau (EOB).

Professor Hoyng maakt deel uit van een selecte groep advocaten die zijn toegelaten tot de balie van de Hoge Raad.

Professor Hoyng is ook betrokken bij het adviseren over Europese octrooistrategieën en het coördineren en voeren van Europese octrooiprocedures. Hij is adviseur van vele innovatieve Nederlandse en buitenlandse multinationals, waaronder farmaceutische en biotechnologische bedrijven.

Hij is lid van de Expert Group die de Rules of Proceedings van het toekomstige Unified Patent Court (UPC) heeft opgesteld, lid van de Expert Group die standaard documenten opstelt voor Orders en Decisions in de UPC en is voorzitter van de Advisory Board van de UPC. Ook adviseert hij het Ministerie van Economische Zaken over UPC-aangelegenheden.Professor Hoyng doceert sinds 1988 Intellectueel Eigendomsrecht aan de Universiteit van Tilburg.

Andere docenten

© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling