Aandeelhoudersgeschillen in de praktijk

PO/PE Punten 4
Docent mr. R. (Remie) Huijs
Prijs € 270,-

Algemene informatie

Opname mei 2024

In deze cursus wordt stilgestaan bij de oorzaken van aandeelhoudersgeschillen in de NV/BV en vooral bij de manier waarop dergelijke geschillen kunnen worden voorkomen of opgelost. Er wordt ruime aandacht besteed aan de uitkoopregeling, de (vernieuwde) geschillenregeling, het enquêterecht, het kort geding en de reguliere bodemprocedure als procedures waarin dergelijke geschillen aan de orde komen. Het materiële ondernemingsrecht (het toetsingskader voor de rechter) komt eveneens uitvoerig aan de orde. Deze cursus is aanbevolen voor iedereen die zich bezighoudt met het ondernemingsrecht of die meer wil weten over (het oplossen van) conflicten in de vennootschap.

Niveau: verdieping en actualiteiten

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

mr. R. (Remie) Huijs

mr. R. (Remie) Huijs

Remie Huijs is advocaat sinds 1993. Hij is als partner (M&A/Corporate) verbonden aan Holla Advocaten (Legal & Tax). Remie begeleidt fusies, overnames en het aangaan van samenwerkingsverbanden (joint ventures). Daarnaast treedt hij op in geschillen in de samenwerking waarin aandeelhouders, vennoten, bestuurders en/of commissarissen betrokken zijn.
Remie studeerde rechten aan de Universiteit Tilburg. Hij voltooide onder meer de Grotius specialisatieopleidingen Fusies & Overnames en Corporate Litigation. Remie treedt regelmatig op als gastdocent en is lid van de Vereniging Corporate Litigation. Verder is hij als redacteur verbonden aan het tijdschrift ARO.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4

M&A documentatie in vogelvlucht

mr. M. (Michiel) Martin

Turboliquidaties anno 2024

mr. S. (Samantha) Renssen

Insolventie en Huur

mr. B.J. (Bruno) Tideman

Actualiteiten Huurrecht (woon- en bedrijfsruimte)

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein, Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling