Aandeelhoudersgeschillen

PO/PE Punten 4
Docent mr. R. (Remie) Huijs
Prijs € 259,-

Algemene informatie

Opname 10 oktober 2023

In deze cursus wordt ingegaan op de wijze waarop aandeelhoudersgeschillen kunnen worden opgelost. Wat is de betekenis van statuten en aandeelhoudersovereenkomsten in een conflict? En wat is de geschikte rechtsingang: geschillenregeling, enquêteprocedure, kort geding of een alternatieve route? Ook wordt aandacht besteed aan de wijze waarop dergelijke geschillen voorkomen kunnen worden. Recente ontwikkelingen op het terrein van wetgeving en rechtspraak worden tevens besproken.

Niveau: verdieping en actualiteiten

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

mr. R. (Remie) Huijs

mr. R. (Remie) Huijs

Remie Huijs is advocaat sinds 1993. Hij is als partner (M&A/Corporate) verbonden aan Holla Advocaten (Legal & Tax). Remie begeleidt fusies, overnames en het aangaan van samenwerkingsverbanden (joint ventures). Daarnaast treedt hij op in geschillen in de samenwerking waarin aandeelhouders, vennoten, bestuurders en/of commissarissen betrokken zijn.
Remie studeerde rechten aan de Universiteit Tilburg. Hij voltooide onder meer de Grotius specialisatieopleidingen Fusies & Overnames en Corporate Litigation. Remie treedt regelmatig op als gastdocent en is lid van de Vereniging Corporate Litigation. Verder is hij als redacteur verbonden aan het tijdschrift ARO.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4

De erkenning en tenuitvoerlegging van vonnissen in burgerlijke en handelszaken

Prof. mr. C.G. (Cathalijne) van der Plas

Aandeelhoudersgeschillen in de praktijk

mr. R. (Remie) Huijs

De afwikkeling van verrekenbedingen

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

Wangedrag & ontslag op staande voet

mr. D. (Daniël) van Gerven
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling