Aansprakelijkheidsrecht

PO/PE Punten 3
Docent Mr. dr. L. (Luuk) Reurich
Prijs € 195,-

Algemene informatie

Opname 30 september 2022

In deze cursus wordt met name aandacht besteed aan het vestigen van aansprakelijkheid op grond van onrechtmatig handelen. De drie onrechtmatigheidscriteria (art. 6:162 BW) passeren de revue. Met name wordt ingegaan op de (intrigerende) verhouding tussen de ‘rechtsinbreuk’ en de zorgvuldigheidsnorm, mede naar aanleiding van recente jurisprudentie. Inzichtelijk wordt gemaakt dat de inrichting van het petitium (ofwel gebaseerd op de rechtsinbreuk ofwel op de zorgvuldigheidsnorm) van wezenlijk belang is voor de kansen op toewijzing van de vordering. 

Voorts wordt ingegaan op het relativiteitsvereiste, mede naar aanleiding van jurisprudentie en het recente debat in de literatuur (n.a.v. het proefschrift van Van der Kooij). Ook hier geldt dat het beschermingsbereik van de norm beslissend kan zijn voor toewijzing van de vordering. Het gaat hier niet alleen om relativiteit in de zin van art. 6:163 BW maar ook die van art. 6:98 BW.

Ten slotte wordt een zestal technieken gepresenteerd om het probleem van “onzeker causaal verband” te overwinnen. In deze technieken zijn de vele arresten van de afgelopen jaren verwerkt. 

Samenvattend wordt inzicht gegeven in het leerstuk van “aansprakelijkheid voor causale schade”.

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

Mr. dr. L. (Luuk) Reurich

Mr. dr. L. (Luuk) Reurich

Mr. dr. L. Reurich is raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag en rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Noord-Holland. Hij is tevens zelfstandig adviseur en docent bij de Beroepsopleiding Advocaten.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

3

Certificering van aandelen en de flexibele BV

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz

M&A documentatie in vogelvlucht

mr. M. (Michiel) Martin

Turboliquidaties anno 2024

mr. S. (Samantha) Renssen

Insolventie en Huur

mr. B.J. (Bruno) Tideman
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling