Actualiteiten Arbeidsrecht & Arbeidsprocesrecht

PO/PE Punten 6
Docent Prof. Mr. G. (Gerrard) Boot
Prijs € 355,-

Algemene informatie

Opname 29 september 2022

Voor een compleet overzicht van de ontwikkelingen in het arbeidsrecht, is het nodig ook kennis te hebben van de ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsprocesrecht. Kan de werknemer bijvoorbeeld na een zijns inziens onterecht ontslag op staande voet bij de kantonrechter alleen vernietiging van de opzegging verzoeken, maar in hoger beroep in plaats daarvan toekenning van een transitievergoeding en een billijke vergoeding? Moet de werkgever bij een aangevochten ontslag op staande voet ook binnen twee maanden aanspraak maken op de gefixeerde schadevergoeding? In vrijwel elke arbeidsrechtelijke uitspraak spelen zowel materieelrechtelijke als procedurele kwesties. In deze cursus worden zowel de ontwikkelingen op het gebied van het materiele arbeidsrecht (waaronder de per 1 augustus 2022 in te voeren wetswijzigingen) als die op het gebied van het arbeidsprocesrecht behandeld. De docent, hoogleraar arbeidsrecht aan de universiteit Leiden en raadsheer bij het gerechtshof Amsterdam, heeft bij uitstek de ervaring dat op inzichtelijke wijze te doen.

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

Prof. Mr. G. (Gerrard) Boot

Prof. Mr. G. (Gerrard) Boot

Prof. Boot is hoogleraar aan de universiteit Leiden (sedert 2011) en raadsheer bij het gerechtshof Amsterdam (sedert 2015). Daarvoor is hij advocaat geweest van 1994 tot 2009 en kantonrechter van 2009 tot 2015. Thans is hij hoofdredacteur van het tijdschrift ArbeidsRecht, samensteller van de SDU Wettenverzameling Arbeidsrecht en docent van diverse PAO-cursussen.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6

De afwikkeling van verrekenbedingen

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

Wangedrag & ontslag op staande voet

mr. D. (Daniƫl) van Gerven

Actualiteiten Beslag- en Executierecht

Prof. mr. A.I.M. (Toon) van Mierlo

Verdiepingscursus De Legitieme

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling