Actualiteiten Huurrecht (woon- en bedrijfsruimte)

PO/PE Punten 6
Docenten mr. dr. G. (Govert) Kerpestein, Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed
Prijs € 360,-

Algemene informatie

Opname 6 juni 2024

Het huurrecht is voortdurend in beweging en actuele rechtspraak blijft van belang. Tijdens deze cursus komt de laatste stand van zaken aan bod bij het huurrecht bedrijfsruimte en het huurrecht woonruimte. 

Woonruimte

Ton Jongbloed brengt u op de hoogte van veranderingen in wet- en regelgeving op het terrein van de huur van woonruimte, waaronder de wet goed verhuurderschap, de wet vaste huurcontracten en de wet betaalbare huur. Daarnaast zal hij de laatste ontwikkelingen in de rechtspraak bespreken.

Bedrijfsruimte

Het huurrecht bedrijfsruimte is voortdurend in beweging. Actuele rechtspraak blijft van belang. In dit onderdeel komt deze uitvoerig aan bod.

In tijden van grote vraag naar bedrijfsruimte speelt huurbescherming een belangrijke rol. Met de opkomst van webwinkels en de coronacrisis zijn de verhoudingen gewijzigd. Huurders verdwijnen en verhuurders zoeken naar oplossingen. Verhuurders doen meer hun best om huurders te behouden. Huurders hebben vaak een sterkere onderhandelingspositie.

In het onderdeel bedrijfsruimte wordt de laatste stand van zaken uitvoerig behandeld door Govert Kerpestein. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Ook worden praktische tips gegeven voor het opstellen en beoordelen van huurcontracten aan de hand van de laatste ontwikkelingen m.b.t. de ROZ-modellen. Daarnaast komt de laatste jurisprudentie over de vaste thema’s aan de orde: huurbeëindiging, huurprijsherziening, indeplaatsstelling en de toepassing van de wettelijke gebrekenregeling bij bedrijfsruimte.

De exacte onderwerpen van de cursus zijn van de actualiteit afhankelijk en kunnen op de cursusdag enigszins afwijken van hierboven genoemde onderwerpen.

Na afloop van deze cursus bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van het huurrecht en kunt u deze kennis direct toepassen in uw eigen praktijk.

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

mr. dr. G. (Govert) Kerpestein

Govert Kerpestein (Vlissingen, 1964) is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Sedert 1992 advocaat, gespecialiseerd in het huurrecht bedrijfsruimte. In 2005 is hij gepromoveerd op de nieuwe huurwetgeving. Zijn dissertatie “Huur en verhuur van bedrijfsruimte” is een kritische beschouwing op de in 2003 in werking getreden huurwetgeving. In augustus 2019 is de 7e editie verschenen van zijn handboek “Huurrecht bedrijfsruimte” (SDU Uitgevers). Daarnaast is hij redacteur van “Commentaar Huurrecht” (SDU Uitgevers). Govert Kerpestein, tegenwoordig een huurrechtspecialist en geen advocaat meer, is bekend door zijn gastcolleges, postdoctorale cursussen en studiedagen die hij door het hele land verzorgt.

Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed

Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed

Prof. mr. A.W. (Ton) Jongbloed promoveerde in 1987 op het onderwerp ‘reële executie in het privaatrecht’. Hij is verbonden aan de Universiteit Utrecht en vanaf 2002 hoogleraar executie- en beslagrecht. Daarnaast is hij onder meer raadsheer-plaatsvervanger in Amsterdam en Leeuwarden en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor de Procespraktijk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

6

M&A documentatie in vogelvlucht

mr. M. (Michiel) Martin

Turboliquidaties anno 2024

mr. S. (Samantha) Renssen

Insolventie en Huur

mr. B.J. (Bruno) Tideman

Notarieel Tuchtrecht en Gedragsrecht

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling