Actualiteiten Mededingingsrecht

PO/PE Punten 4
Docent mr. dr. J. (Joost) Houdijk
Prijs € 240,-

Algemene informatie

Opname 21 december 2023

De cursus richt zich op de hoofdonderdelen van het mededingingsrecht, te weten (i) het kartelverbod, (ii) het verbod op misbruik van een economische machtspositie, en (iii) het concentratietoezicht. Ook komen de nieuwe Nederlandse regels betreffende ‘foreign direct investment’ regulering (‘FDI’) aan de orde. Tot slot zal er aandacht zijn voor het EU-staatssteunrecht en de Wet Markt & Overheid. 

In deze cursus behandelt de docent de belangrijkste recente ontwikkelingen in regelgeving, beschikkingspraktijk en rechtspraak op het gebied van het mededingingsrecht. U krijgt volop ruimte voor uw vragen en voor het inbrengen van casuïstiek. Actuele thema’s die tijdens de cursus voorbij komen zijn onder meer duurzaamheid en mededingingsrecht, informatie-uitwisseling tussen marktspelers, de inrichting van distributiesystemen, online verkoop en mededinging, en combinatievorming bij tenders.

Spelregels

Na inschrijving voor de cursus heeft u gedurende een periode van 4 weken de mogelijkheid om de cursus te volgen en aan de hiervoor geldende vereisten te voldoen. Nadat u de cursus heeft afgerond ontvangt u automatisch een digitaal deelnamecertificaat (inclusief PO/PE-punten) in uw persoonlijke leeromgeving.

Docenten

mr. dr. J. (Joost) Houdijk

mr. dr. J. (Joost) Houdijk

Joost Houdijk is advocaat en counsel bij AKD en gespecialiseerd in Europees en Nederlands mededingingsrecht. Hij adviseert en procedeert over kartels en misbruik van een economische machtspositie. Joost staat bedrijven bij in meldingsprocedures betreffende concentratiecontrole. Hij vertegenwoordigt bedrijven en overheidsorganisaties in procedures bij de Europese Commissie, de Autoriteit Consument en Markt (“ACM”), de Nederlandse rechter en het EU Hof van Justitie. Naast het mededingingsrecht omvat het werkterrein van Joost het EU-vrijverkeersrecht, het EU-vervoersrecht en het consumentenbeschermingsrecht. Joost is ook specialist op het gebied van buitenlandse directe investeringsregels (“FDI”), met name met betrekking tot de Benelux-landen.

Joost geeft regelmatig lezingen aan universiteiten en particuliere onderwijsinstellingen. Hij publiceerde meer dan 100 artikelen en annotaties in meer dan 25 verschillende tijdschriften en andere juridische bronnen. Joost schrijft ook boek- en seriebijdragen. In 2009 promoveerde hij op een proefschrift over publieke belangen in het mededingingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Joost is lid van de redactie van het meertalige academische tijdschrift DAOR dat het hele gebied van het economisch en ondernemingsrecht in de Benelux bestrijkt.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. U kunt met uw account uw inschrijvingen inzien en onze cursussen terugkijken. Heeft u geen account? Account aanmaken. Heeft u wel een account? Log dan in via onderstaand formulier.

4

Procederen in eerste aanleg: aanvang van de procedure

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Arbeidsrechtelijke aspecten van MA

mr. D. (Daniël) van Gerven

Actualiteiten Asiel- en Vreemdelingenrecht

Mr. M. (Marq) Wijngaarden, Mr. E. (Eva) Bezem

Certificering van aandelen en de flexibele BV

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
© Copyright 2024 Iuris Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling